van der Horst

Qatar 1812 KM: Cadillac verliest vierde plaats na diskwalificatie

Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
We zijn bijna een maand verder van de openingsronde van het FIA WEC - de Qatar 1812 km -, maar er over uitgepraat zijn we nog niet. De Cadillac werd namelijk gediskwalificeerd door de stewards. Na de technische keuring waren er blijkbaar onderdelen die niet op de correcte plaats van de wagen zaten, waardoor het koetswerk verschillend was van het origineel. Cadillac kon bewijzen dat het om een niet intentionele fout ging, maar kon de diskwalificatie niet ontlopen en verliest hiermee de punten van de vierde plaats.
  • St. Paul
Volgens de bewijzen van Cadillac zou er een fout gebeurd zijn met de onderdelen vanaf chassis-leverancier Dallara. De stewards konden wel opmaken dat het ging om geen bewuste fout van zowel Cadillac als Dallara. Ook de Amerikaanse constructeur zelf heeft gereageerd dat het akkoord gaat met deze stelling. Dit is al de tweede wagen die gediskwalificeerd werd, nadat de Peugeot 9X8 #93 na de race al uitgesloten werd.

Hierdoor schuift de gele Ferrari van AF Corse naar plaats vier en komt Toyota Gazoo Racing #7 de top vijf binnen. Ook goed nieuws voor Team WRT, dat met de #20 zo in de top tien komt en toch nog twee puntjes recupereert.

Foto: Racing International Photography/Shameem FahathDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 29 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Qatar 1812 KM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons