van der Horst

QSR Racing met Tom Boonen en Mercedes AMG GT4!

Mercedes-AMG GT4
Mercedes-AMG GT4
QSR Racing maakte een flinke opmars mee de voorbije seizoenen. Kwam het Zolderse team tot nu toe met BMW aan de start van wedstrijden, dan heeft het voor volgend jaar een primeur van formaat in de zak. De troepen van Stefaan Schoonjans zullen namelijk een nagelnieuwe Mercedes AMG GT4 in ontvangst nemen. Hiermee zal het team deelnemen aan de 24 Uren van Dubai alsook het Belcar Endurance Championship. In dit laatste kampioenschap komt QSR uit met minstens één exemplaar van de Mercedes GT4, een bolide die Jimmy De Breucker en Tom Boonen achter het stuur moet zien plaatsnemen.
  • Hamofa Performance
Stefaan Schoonjans & Mario Timmers
Stefaan Schoonjans & Mario Timmers
"We zijn behoorlijk fier dat we één van de eerste productieversies van de Mercedes AMG GT4 zullen in ontvangst mogen nemen. Een eerste bolide zal klaar zijn voor de 24 Hours of Dubai, terwijl we ook een tweede exemplaar hebben besteld. De keuze voor de Mercedes AMG GT4 was voor mij vrij logisch, gezien het in feite een GT3 is die men bij AMG heeft teruggebracht naar GT4-specificiatie. Alle ervaring van Mercedes steekt dus in de wagen en er is reeds uitgebreid getest door teams als Black Falcon en HTP Motorsport", vertelt teameigenaar Stefaan Schoonjans aan Autosport.be.

QSR Racingschool & Yokohama Power Racing - BMW M235i & Ford Mustang
QSR Racingschool & Yokohama Power Racing - BMW M235i & Ford Mustang
"De wagens zijn echter niet het enige deel van de overeenkomst, er is ons namelijk ook ondersteuning vanuit Mercedes beloofd. Dat gaat dan onder andere over opleiding en de beschikbaarheid van ingenieurs. In een concept waarbij je met intrinsiek even snelle wagens strijdt, telt het kleinste detail hard door natuurlijk. Daarom is de toegankelijkheid tot een constructeur van kapitaal belang. Wat voor mij het verhaal echter extra mooi maakt, is dat we op drie jaar tijd gegroeid zijn van BMW Clubsport's tot de Mercedes AMG GT4, toch wel een serieus verschil in niveau. Het fijne daaraan is dat ook onze rijders die groei hebben gevolgd; ze zijn vertrokken vanuit onze race school als redelijke leken op gebied van autosport om nu in te stappen in de Mercedes GT4."

Foto's: Niels Vaeck, Marnik Mouchaers & QSR Racing pressDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 27 oktober 2017.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons