van der Horst

QSR Racing mikt met twee wagens op Belcar-titels

QSR Racing - BMW M235i Cup
QSR Racing - BMW M235i Cup
Na de pech in de seizoensfinale 2016, verschijnt QSR Racing dit jaar met nieuwe moed aan de start van het Belcar Endurance Championship. De troepen van Stefaan Schoonjans brengen een BMW M235i en een BMW 325i aan de start en mikken met beide bolides op niets minder dan de titel in de klasse. In het tussenseizoen werd laatstgenoemde bimmer overigens flink onder handen genomen door QSR Racing met aanpassingen die enkele volle seconden winst moeten opleveren ten opzichte van verleden seizoen.
  • Powercars
QSR Racing - BMW M235i Cup
QSR Racing - BMW M235i Cup
"Vorig jaar liepen we de titel nipt mis doordat we kregen af te rekenen met een stuk differentieel op onze BMW Clubsport. Jimmy De Breucker aast bijgevolg op revanche en dat kan ik iemand met zijn talent en snelheid moeilijk kwalijk nemen. Tijdens de winter werkte Rodrigue Gillion enorm hard om de kloof met Jimmy wat te dichten, waardoor beide heren een te duchten strijdpaar zullen zijn op de piste, zeker in een betrouwbare wagen als de BMW M235i Racing Cup. Om wat extra ervaring op te doen, zullen we deze BMW bovendien ook inschrijven in de 24H Touring Car Endurance Series", licht teamchef Stefaan Schoonjans toe.

QSR Racing - BMW Clubsport
QSR Racing - BMW Clubsport
Naast de BMW M235i Racing Cup schuift QSR Racing zoals gemeld ook een tweede BMW naar voor. "De Belcar blijft voor ons een enorm attractief kampioenschap en daarom zullen we nog minstens één extra wagen inzetten, mogelijk gevolgd door nog een exemplaar indien we voldoende rijders kunnen aantrekken. Tijdens de winter hebben we onze BMW 235i onder handen genomen. We hebben onder meer de Clubsport-kit verwijderd, waardoor de wagen 3 à 4 seconden per ronde sneller zou moeten gaan. Dit kan wel eens een niet te miskennen voordeel gaan vormen in de fel gecontesteerde Belcar 5 klasse. De wagen zal de sporen krijgen van Joël Uylenbroeck, Luc Janssens en de Zweedse Emilie Liljeström nadat ze ook vorig jaar reeds onze kleuren verdedigden."

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 8 februari 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons