van der Horst

QSR Racing strijdt op 3 fronten in 2018

Stefaan Schoonjans & Mario Timmers
Stefaan Schoonjans & Mario Timmers
Het nieuwe autosportseizoen staat voor de deur en we kunnen nu al met zekerheid zeggen dat het voor QSR Racing een zeer druk seizoen zal worden. Naast de deelname aan Belcar (Belgian Endurance Championship) met meerdere wagens en het programma in de 24H Series komt er immers nog de Ford Fiesta Sprint Cup bij. En alsof dat alles nog niet genoeg is draait ook de QSR Racing School op volle toeren met de vele lesdagen en events…
  • Dreamdrive
QSR - Mercedes AMG GT4
QSR - Mercedes AMG GT4
“Ik heb de indruk dat ik dit seizoen dagen nodig heb die uit meer dan 24 uren bestaan”, opent Stefaan Schoonjans het gesprek. “Voor wat de QSR Racing School betreft hebben we nu al extra lesdagen moeten inplannen en samen met de events van WCB staat dat al garant voor meer dan 30 dagen op en rond circuit. Bovenop de geplande deelname aan Belcar en 24H Series tekenen we met QSR Racing ook present voor twee wagens in de nieuwe Ford Fiesta Sprint Cup. De agenda staat dus echt wel vol.”

QSR - Porsche 991 Cup
QSR - Porsche 991 Cup
In Belcar zet QSR Racing drie wagens in. Rodrigue Gillion treedt aan met een Porsche 991 Cup en zal met deze wagen de wedstrijden over 125 minuten alleen afwerken. Daarnaast geven Johnny De Breucker, Luc Janssens en Joel Uylenbroeck een BMW 325i de sporen en is er de nieuwe Mercedes AMG GT4 voor Jimmy De Breucker en Yannick Hoogaers. “Met drie verschillende wagens, in drie klassen binnen het zelfde kampioenschap, is ons Belcar programma toch wel intensief te noemen”, aldus Schoonjans.

QSR Racing - BMW 325i
QSR Racing - BMW 325i
Voor wat betreft de 24H Series werd het eerste luik (Dubai) reeds afgewerkt in januari, maar staan er nog 5 meetings op het programma. “In deze 24H Series rekenen we voor wat de Mercedes AMG GT4 betreft op Bert Redant, Michiel Verhaeren, Mario Timmers en Jimmy De Breucker. Dit drietal kan eventueel nog aangevuld worden met een extra rijder. Maar we hebben ook een tweede ijzer in het vuur met de Porsche 991 Cup voor Rodrigue Gillion, Tommy Gräberg en Hans Holmlund.”

QSR - Ford Fiesta Sprint Cup
QSR - Ford Fiesta Sprint Cup
En last but not least is er de nieuwe Ford Fiesta Sprint Cup. Momenteel is het nog een beetje koffiedik kijken naar het aantal deelnemers aan dit sprintkampioenschap, maar QSR Racing is alvast van de partij. “Ik vind dit een goed initiatief en we wilden met QSR Racing dan ook graag vanaf het begin erbij zijn. We zetten dit seizoen dan ook twee wagens in”, bevestigt Stefaan Schoonjans. “Het zijn de broers Yannick en Ayrton Redant die de Fiesta´s de sporen zullen geven en op zoek gaan de podiumplaatsen - en wie weet wel meer - in dit sprintkampioenschap”, besluit teambaas Stefaan Schoonjans.

Een leuk weetje is alvast nog dat het QSR Racing Team dit jaar Circuit Zolder vertegenwoordigt als “Ambassador Team”. Door de deelnames van QSR Racing aan diverse kampioenschappen en aan meetings op 3 continenten zal Circuit Zolder dus ook internationaal extra in de kijker komen te staan!

QSR Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 15 maart 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons