van der Horst

QSR Racing Team blikt terug op een geslaagd seizoen 2017

QSR Racing Team - BMW Clubsport Trophy
QSR Racing Team - BMW Clubsport Trophy
Voor het in Roosdaal (B) gevestigde QSR Racing Team van Stefaan Schoonjans zit het autosportseizoen 2017 erop. De aanvang van het “rustige” winterseizoen is dus de ideale tijd om samen met de teameigenaar en drijvende kracht achter zowel QSR Racing Team als QSR Racing School terug te blikken op de afgelopen maanden.
QSR Racing Team - BMW Clubsport Trophy
QSR Racing Team - BMW Clubsport Trophy
We mogen als team tevreden zijn met de prestaties die we geleverd hebben op nationaal en internationaal vlak”, opent Stefaan Schoonjans het gesprek. “Natuurlijk hebben ook wij onze tegenslagen en minder goede dagen gekend, maar als we de eindbalans opmaken scoren we twee titels. Zowel in het Belcar Endurance Championship (klasse Belcar 5) als in de internationale Touring Car Endurance Series (Klasse Cup 1) gingen we met de kroon aan de haal. Bovendien werden we algemeen ook nog eens vicekampioen in de Touring Car Endurance Series.
 
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
Mooie resultaten dus voor een vrij jong team, dat al snel wist door te breken en ondertussen ook internationaal een aardig woordje meepraat. “Dat hebben we te danken aan onze gedrevenheid. Bovendien kan ik als voormalig rijder vaak mijn rijders en kandidaat-rijders bijstaan. Zelf heb ik ook budgetten moeten zoeken, raad moeten vragen, leren van anderen, enz. Die ervaring stel ik graag ter beschikking van onze rijders en dat laat hen ook groeien. Als team kunnen we er trots op zijn dat we een zeer hechte band hebben, we gaan door het vuur voor elkaar en de manier waarop we met elkaar omgaan is eigenlijk familiaal te noemen. Dat alles draagt toe aan de successen die we tot op heden wisten te behalen.
 
Stefaan Schoonjans
Stefaan Schoonjans
2017 was een jaar met vele hoogtepunten voor Schoonjans en zijn QSR Racing Team. “Toch zijn er twee races die me speciaal zullen bijblijven”, aldus Stefaan Schoonjans. “In de Touring Car Endurance Series zijn we in Silverstone de Britten gaan verslaan op hun eigen bodem en dat gaf wel een speciaal gevoel. En natuurlijk de winst de klasse Belcar 5 tijdens de 24 Hours of Zolder. Winnen voor eigen volk was voor het hele team een leuke ervaring.” En waar er hoogtepunten zijn, zijn er natuurlijk ook dieptepunten. “We hebben enkele weken geleden helaas moeten afscheid nemen van een teamlid en dat heeft me diep geraakt. Als je een vriend verliest die amper 48 lentes telde, dan kan je niet anders dan triest zijn en sta je echt wel met de voeten aan de grond genageld”, gaat Schoonjans verder. “Op sportief vlak scoorden we dan wel de titel van vicekampioen in de Touring Car Endurance Series, maar in feite had dat wel degelijk een titel moeten zijn. Ik blijf erbij dat de titel ons ontnomen werd door een hiaat in het reglement van het kampioenschap.
 
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
We hadden het eerder over het “rustige” winterseizoen, maar daar heeft teameigenaar Schoonjans een andere kijk op. “Ons seizoen 2018 begint al in januari, met de 24H Dubai en dat vraagt heel wat voorbereiding en planning. Voor kandidaat-rijders die ons team willen vervoegen is er nog wel wat bespreekbaar. Zij mogen mij steeds contacteren (Tel. 0476/403403). In Dubai pakken we bovendien voor het eerst uit met de nieuwe Mercedes AMG GT4 en dat vraagt extra voorbereiding. Ook de BMW M235i komt er aan de start en we gaan dus drukke tijden tegemoet. Verder werken we het volledige programma van de 24H Series by Creventic af waarbij ook onze nieuwe Amerikaanse en Zweedse rijders in actie zullen komen. Op nationaal gebied gaan we opnieuw van start in het Belcar Endurance Championship. En natuurlijk hebben we met de QSR Racing School onze opleidingen, trackdays en incentives. Eén zaak staat vast: 2018 staat voor de deur en het wordt voor ons een jaar met een goed gevulde kalender! Ik wens jullie alvast prettige eindejaarsfeesten.”

QSR Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op woensdag 29 november 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons