van der Horst

QSR-WCB sluit het seizoen af met de Race Promotion Night

QSR Racing - BMW Clubsport
QSR Racing - BMW Clubsport
Het Belgische QSR Team van Stefaan Schoonjans heeft de laatste wedstrijd in het Belcar Endurance Championship achter de rug, maar daarmee is voor QSR en het WCB Racing Team het seizoen nog niet afgelopen. Het seizoen 2016, dat begon met een klinkende klassenzege in de 24 Hours of Dubai wordt immers afgesloten in eigen land met de Race Promotion Night op Circuit Zolder. Maar Stefaan Schoonjans kijkt ook al vooruit naar 2017 en heeft na diverse besprekingen zelfs al enkele projecten klaar voor het volgende jaar.
QSR Racing - BMW M235i Racing Cup
QSR Racing - BMW M235i Racing Cup
“We hebben een jaar achter de rug met Ups en Downs”, opent Schoonjans eerlijk het gesprek. “We kenden enkele tegenslagen, maar we scoorden hoofdzakelijk sterk tijdens de etmaalraces met winst in Dubai en een podiumplaats (in een hogere klasse) op Circuit Paul Ricard. In Zolder werden we geconfronteerd met aanrijdingen waarbij onze rijders geen schuld trof en uiteindelijk kapen we daar ook nog de zilveren medaille weg in de BMW Clubsport Trophy. En we willen het jaar natuurlijk in schoonheid afsluiten tijdens de Race promotion Night in Zolder. Voor deze wedstrijd, waarbij we een BMW 325i zullen inzetten en eventueel een tweede wagen, zijn Jimmy De Breucker, Bart Van Haeren en Emelie Liljeström reeds zekerheden, maar aangezien we over meerdere wagens beschikken zijn er steeds plaatsen vrij voor deze wedstrijd over 10 uren die op zaterdag 12 november wordt afgewerkt.”

En daarmee is het seizoen 2016 dan wel ten einde, doch het nieuwe autosportjaar 2017 begint voor QSR en WCB Racing al in januari. “We trekken inderdaad opnieuw naar Dubai om ons autosportjaar te openen”, vervolgt Stefaan Schoonjans. “We doen dat met een BMW M235i en met Rodrigue Gillion, Jimmy De Breucker, Mario Timmers en nog 1 of 2 rijders die het drietal zullen vergezellen. Geïnteresseerden mogen zich bij mij melden voor verdere informatie. Rodrigue heeft ondertussen heel wat vooruitgang geboekt en dat is grotendeels het werk van onze QSR Racing School. Jimmy en Mario zijn trouwens twee pure producten uit die school en bewijzen nu al een tijdje hun kunnen op diverse omlopen in binnen- en buitenland.”

QSR Racing - BMW Clubsport
QSR Racing - BMW Clubsport
De 24 Hours of Dubai zijn een project van het Nederlandse bureau Creventic, dat voor 2017 ook 5 races op de kalender van de Touring Car Endurance Series heeft staan. Met Silverstone, Barcelona en Brno presenteren zich drie wedstrijd over 24 uren, terwijl de races in Magny Cours en Misano over 12 uren worden afgewerkt. “De afgelopen weken hebben we diverse besprekingen gevoerd en de knoop doorgehakt: we nemen volgend jaar deel aan dit uithoudingskampioenschap van Creventic. Ook voor dit avontuur kunnen we nu al rekenen op Mario, Jimmy en Rodrigue. 1 of 2 zitjes zijn nog te verdelen en ook hiervoor kunnen geïnteresseerden natuurlijk bij mij terecht. Bovendien kunnen we volgend jaar ook nog wagens inzetten in nationale kampioenschappen in België en/of Nederland, net zoals in de BMW Cups, dus we hebben een zeer brede waaier die we kunnen aanbieden.”

Alsof de kalender voor 2017 nog niet druk genoeg is, zal QSR volgend jaar opnieuw betrokken zijn diverse projecten en events van het WCB Racing Team, waaronder de traditionele circuitdopen. Voor verdere inlichtingen over elk van de hoger vermelde races of kampioenschappen kan men Stefaan Schoonjans vrijblijvend telefonisch contacteren op het nummer +32 476 40 34 03 of via E-mail aan stefaanqsr@gmail.com .

QSR Racing pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 7 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons