van der Horst

24H Spa: De reacties na de kwalificaties

Persconferentie na de kwalificatie
Persconferentie na de kwalificatie
De strijd om een plaats in de top 20 was tijdens de vier kwalificatiesessies erg spannend. Het was erg verrassend de Walkenhorst Motorsport BMW die de tabellen topte, maar ook de Saintéloc Racing Audi maakte een goede beurt met een tweede chrono. Wij verzamelden de indrukken van de toppers op de persconferentie.
Philipp Eng & Fréderic Vervisch
Philipp Eng & Fréderic Vervisch
Philipp Eng: "Ik ben zeer tevreden, alles verliep perfect, de wagen was perfect in balans. Niemand had verwacht dat wij bij ons debuut in de Pro-klasse al zo ver vooraan zouden staan, maar zie. In de vierde sessie verloren we nog wat seconden omdat we gehinderd werden door een Ferrari maar uiteindelijk maakte dit niets uit. Ik hoop hier morgen terug te zitten na de Super Pole."

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch: "Ja, ik zette de snelste tijd van de drie rijders neer maar dat wil niets zeggen gezien het drukke verkeer op de piste dat bepalend was voor de gereden tijd. Dat Audi mij op de winnende wagen van vorig jaar heeft gezet brengt geen extra druk mee, het is juist een bewijs van het vertrouwen dat Audi in mij heeft. Als we verder geen problemen kennen wordt het een zeer aangenaam weekend."

Nico Müller: "Ik heb mijn uiterste best gedaan om een snelle ronde te rijden maar met het verkeer was dat niet gemakkelijk. Het omgaan met het verkeer is de grootste uitdaging van deze race maar ik ben al blij dat ik hier aan de start sta van de grootste GT race van de wereld."

Felix Rosenqvist & Andrew Watson
Felix Rosenqvist & Andrew Watson
Felix Rosenqvist (eerste in Pro Am) : "Alles verliep volgens verwachting, er ging niets verkeerd en alle rijders deden wat van hen gevraagd werd. Wij vormen een consistent team en dat blijkt ook uit de uitslag."

Alex Fontana (eerste in Silver): "Het is onze vierde pole op rij in de Silver Cup, wat bewijst dat die oude auto toch nog heel wat in zijn mars heeft. Wij halen wel niet de top 20 maar daar hoopten we niet echt op. Het was wel niet gemakkelijk, wij moesten nog iets herstellen aan de wagen tijdens de sessie en omgaan met het verkeer blijft moeilijk."

Andrew Watson (eerste in de Am-klasse): Wij hebben ons al goed geamuseerd tot hiertoe. Wij haalden het maximum uit de wagen maar de pole behalen betekent niet echt veel in zo een lange wedstrijd. Morgen hebben we een dag vrij en dan beginnen de serieuze zaken op zaterdag."

Sarah Bovy
Sarah Bovy
Sarah Bovy (eerste national class): "Ik had niet verwacht hier te zitten, toen ik instapte voor Q4 hadden we een achterstand van 10 seconden op de Porsche, maar die maakte ik helemaal goed. Rijden met al dat verkeer was lastig maar toch ging alles goed, ik ben zo blij."

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Series op donderdag 26 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons