van der Horst

RACB Awards: Stoffel Vandoorne unaniem verkozen tot RACB Driver of the Year

François Cornelis - Stoffel Vandoorne - Jacky Ickx
François Cornelis - Stoffel Vandoorne - Jacky Ickx
Donderdagavond had in het Auditorium 2000 van de Heizel de traditionele eindeseizoensceremonie van de RACB plaats. Stoffel Vandoorne werd er unaniem tot Driver of the Year verkozen. Een bekroning die door zijn uitzonderlijke prestaties in de GP2 Series meer dan gerechtvaardigd is. Voor een zaal die tot de nok gevuld was met rijders, organisatoren, vertegenwoordigers van de media en heel wat andere personen die actief zijn in de autosport bleek de RACB Awards ceremonie opnieuw een hoogstandje, waarvan de uitreiking van Driver of the Year het hoogtepunt was.
  • De Swert Opticiens
Het was geen verrassing dat François Cornelis, President van de Royal Automobile Club of Belgium, de felbegeerde trofee dit jaar aan Stoffel Vandoorne mocht overhandigen.

RACB Driver of the year 2015 award
RACB Driver of the year 2015 award
De titel wordt toegekend door de autosportjournalisten van het land, in samenwerking met de tien best geplaatste rijders van de laatste stemronde. Het was niet meer dan logisch dat Stoffel Vandoorne dit jaar de laureaat was: de jonge Belg zette in zijn tweede seizoen in de GP2 Series uitzonderlijke prestaties neer. Zo veroverde de eenzitterij-speerpunt van het RACB National Team zeven overwinningen en 15 podiumplaatsen, een absoluut record in deze heel hoog aangeschreven categorie.
Vooraleer Stoffel onder een oorverdovend applaus zijn trofee in ontvangst mocht nemen werden ook heel wat andere rijders in de bloemetjes gezet.

Zo ging de titel ‘Rookie of the Year’ naar Dries Vanthoor, voor zijn meer dan bemoedigend debuutjaar in de Formula Renault 2.0. Freddy Loix kreeg uit de handen van Jacky Ickx de Honorary Mention voor zijn hele carrière, waarin hij onder andere tien overwinningen in de Rally van Ieper behaalde, samen met drie opeenvolgende titels van Belgisch rallykampioen.

DG Sport Compétition werd bekroond tot Team of the Year, voor zijn uitzonderlijke resultaten in het wereldkampioenschap rally.

De ceremonie werd ook opgeluisterd door de aanwezigheid van Jaime Puig, de verantwoordelijke van SEAT Sport en die van Thierry Van Crombrugge, de directeur van SEAT Sport. Samen onthulden ze de SEAT Leon TCR in de kleuren van het RACB National Team, die volgend jaar door Sam Dejonghe en Denis Dupont in het TCR Benelux-kampioenschap zal worden bestuurd.

RACB Press
Foto: Georges De Coster

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op donderdag 17 december 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons