van der Horst

RACB-BORA huldigt kampioenen en moet op zoek naar alternatief voor Buxtehude

Kampioenen BK Rallycross 2014
Kampioenen BK Rallycross 2014
Afgelopen weekend werden de Belgische kampioenen door de BORA in Arendonk nog eens extra in de bloemen gezet nadat ze reeds eerder door de RACB op de Heizel werden gehuldigd. Op de foto herkennen we van links naar rechts Davy Van Den Branden (Super1600) - Nick Snoeys (TouringCars) - Steven Stessens (SuperNationals -2 liter) - Ron Snoeck (SuperCars) - Luc Maris (SuperNationals +2liter).
  • Dreamdrive
Michaël De Keersmaecker - Volvo C30 Super National
Michaël De Keersmaecker - Volvo C30 Super National
RACB-BORA (Belgian Off Road Association) dient wel uit te kijken naar een alternatief voor de wedstrijd in Buxtehude die van de voorlopige kalender verdwijnt. We schreven reeds eerder dat het BK Rallycross het vanaf nu zal stellen met één buitenlandse trip, wat dan weer volledig strookt met de reglementen binnen de RACB Sport aangaande een nationaal kampioenschap.

Aangezien het BK Rallycross tot vorig seizoen alleen kon beschikken over het Duivelsberg circuit werd hierin een uitzondering gemaakt en gingen de piloten meermaals over de grens. Komend seizoen kunnen ze eenmaal aan de slag in Mettet en hierdoor worden de buitenlandse uitstappen opnieuw gereduceerd naar één.

Davy Van den Branden - Citroën Super1600
Davy Van den Branden - Citroën Super1600
Op de voorlopige kalender stond op 18 & 19 april het Duitse Buxtehude ingekleurd, maar een verschuiving binnen de WK kalender strooide hierbij roet in het eten en zodoende moet men op zoek naar een andere locatie. Wetende dat de uitbatingsvergunning van de Duivelsberg stipuleert dat het circuit niet mag gebruikt worden van begin maart tot begin juli, moet de organisator op zoek naar een omloop die een wedstrijd voor het BK kan organiseren in deze periode.  

Voorlopige kalender BK Rallycross 2015

8 maart 2015 Maasmechelen
22 maart 2015 Mettet
19 juli 2015 Maasmechelen
13 september 2015 Maasmechelen
4 oktober 2015 Maasmechelen

Foto's: Johnny Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Rallycross Nationaal op maandag 19 januari 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons