van der Horst

RACB National Team: Weekend vol emoties voor Dejonghe en Dupont

Podium Sam Dejonghe TCR Spa-Francorchamps
Podium Sam Dejonghe TCR Spa-Francorchamps
Sam Dejonghe et Denis Dupont hebben dit weekend hun start in de TCR BeNeLux niet gemist. Bij de eerste meeting, op het circuit van Francorchamps, wisten de jonge rekruten van het RACB National Team alle valstrikken op een verraderlijke omloop te vermijden. Zondag slaagde Sam er in om de SEAT Leon naar het tweede podiumtrapje te rijden en in de namiddag trok ook Denis zich in heel moeilijke omstandigheden behoorlijk uit de slag.
Plechtig moment voor Sam Dejonghe en Denis Dupont op zaterdagochtend. De twee laureaten van het Stuurwiel dat enkele maanden geleden door het RACB National Team werd georganiseerd stonden voor het eerst als teammaats samen aan de start van een wedstrijd. Ze kweten zich bij de 22 ronden lange Qualifying Race uitstekend van hun taak. "Door homogene prestaties reden ze bijna naar het podium", benadrukte Geoffroy Theunis, manager van het RNT.

Sam Dejonghe - Vincent Dupont
Sam Dejonghe - Vincent Dupont
Het was vooral een veelbelovend resultaat, zoals bleek uit het vervolg van het programma, dat bestond uit vier sprintraces van twintig minuten. Op zondagochtend mocht Sam Dejonghe als eerste achter het stuur van de SEAT Leon kruipen. Op een gladde piste - een klein buitje maakte de opdracht voor de rijders die op slicks vertrokken waren heel moeilijk - kwam Sam als tweede door bij het vallen van de finishvlag. In de tweede race werd hij helaas door een andere rijder aangetikt en verloor hij heel wat tijd in de grindbak.
"Jammer dat ik niet tot het eind heb kunnen strijden", benadrukte Sam. "In de eerste sprint had ik met opzet mijn banden wat gespaard. De wagen bleek heel performant, ik zette trouwens de snelste wedstrijdronde neer."

Aan het eind van de namiddag mocht Denis Dupont op zijn beurt met de Leon de twee laatste sprintwedstrijden van de dag afwerken. Helaas trok net op dat moment een zware regenbui over Francorchamps. "In de eerste race had ik een goede start, maar de omstandigheden werden al heel snel veel erger. Ik concentreerde me dus vooral op het vermijden van fouten, om zo een maximum aan ervaring op te doen. Op heel wat plaatsen had de wagen last van aquaplaning, uiteindelijk finishte ik als achtste."

De situatie bleek zo delicaat dat de wedstrijdleiding besliste de laatste sprint achter Safety Car te laten vertrekken, waarna iets later de wedstrijd met een rode vlag voortijdig werd afgebroken. "Onze twee rijders hebben zich bij hun eerste contact met de TCR van hun beste kant laten zien", vatte Geoffroy Theunis samen. "Op zondagochtend liet Sam hele mooie dingen zien door als tweede te finishen en 's namiddags trok Denis zich bij een ware vuurdoop meer dan behoorlijk uit de slag. Zeker als men weet dat hij niet zo een grote ervaring in de autosport heeft. Over het geheel genomen zijn de resultaten van vandaag veelbelovend voor de rest van het kampioenschap."

RACB National Team
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons