van der Horst

RACB National Team 2020: Gilles Magnus, Tom Rensonnet en Renaud Herman

RNT 2020
RNT 2020
Dit seizoen strijdt het RACB National Team op twee fronten: Gilles Magnus rijdt in TCR Europe en zes manches van het Junior Belgian Rally Championship worden door Tom Rensonnet en Renaud Herman afgewerkt. Meer dan ooit biedt het RACB National Team toekomstmogelijkheden…
Twee Belgen op kop van belangrijke FIA-kampioenschappen! Op het moment dat de lichting 2020 van het RACB National Team werd voorgesteld prijkten twee voormalige leden van het RNT helemaal bovenaan de tussenstand van hun prestigieuze discipline. Zo liet Thierry Neuville, wiens talent binnen het ‘Belgische nationale team’ helemaal tot ontluiking kwam, recent een uitzonderlijke zege in de Rallye Monte Carlo optekenen. Ook Stoffel Vandoorne, aan zijn tweede seizoen in de Formula E toe, bezet na drie wedstrijden de eerste plaats in de kampioenschapstussenstand.

“Deze voor de Belgische autosportwereld spectaculaire start van het seizoen valt samen met de tiende verjaardag van ons partnership met de Nationale Loterij”, benadrukt Geoffroy Theunis, manager van het RNT.

“Zonder die waardevolle steun en het RACB National Team hadden onze beste vertegenwoordigers allicht een ander parcours gevolgd. We mogen met recht en reden trots zijn op de prestaties van de twee belangrijkste vertegenwoordigers van de Belgische autosport. Het talent van Thierry en Stoffel wist zich binnen ons team volledig te ontwikkelen. Stap voor stap hebben ze de ladder beklommen, en zijn dankzij niet aflatende inspanningen aan de top geraakt. Neuville en Vandoorne vormen meer dan ooit een voorbeeld voor jonge rijders, zijn locomotieven die voor inspiratie zorgen bij zij die in hun voetsporen willen treden.”

Dit seizoen zet het RACB National Team zijn nauwe samenwerking met Gilles Magnus verder, in het felbetwiste TCR Europe-kampioenschap.

“Tijdens zijn eerste seizoen in de discipline liet Gilles al meteen zien dat hij over een ongelooflijke snelheid beschikt”, analyseert Geoffroy Theunis. “Een pole en een zege op het circuit van Spa-Francorchamps waren de hoogtepunten van deze getalenteerde kerel, die pas enkele weken voor de start van het seizoen voor het eerst achter het stuur van een toerwagen kroop. Met de ervaring die hij in 2019 wist op te doen moet hij aan het stuur van de Audi RS 3 LMS, nog steeds uit de ateliers van Comtoyou, een gooi naar de titel kunnen doen.”

Voor Tom Rensonnet is het een heel ander verhaal…
“Tom is de laureaat van de RNT Rally Challenge, waaraan meer dan 500 kandidaten deelnamen”, gaat de manager verder. “Hij beschikt over een onmiskenbaar talent en we geloven heel sterk in zijn kunnen. We zijn er ons echter ook van bewust dat het niet makkelijk wordt voor hem, want hij beschikt over geen enkele rally-ervaring. Gelukkig kan hij rekenen op corijder Renaud Herman, die ondanks zijn jonge leeftijd toch al enkele tientallen wedstrijden achter de rug heeft.”
Met de steun van Peugeot België zal het duo deelnemen aan zes manches van het Junior Belgian Rally Championship, aan het stuur van de nieuwe 208 Rally4. Hun opdracht? Leren en het hele seizoen lang vooruitgang boeken.

Een Stuurwiel in karting

Trouw aan de filosofie die ze al sinds 2008 koestert is het RACB National Team niet tevreden met het geven van raad aan vaste waarden of authentieke talenten van de autosport. Halverwege dit seizoen komt er dan ook opnieuw een RNT Stuurwiel, dit keer in een discipline die nog nooit eerder aan bod kwam.
“Dit keer is het Stuurwiel op het karten gericht”, stelt Geoffroy Theunis. “Een sport die per definitie de allerjongsten aanspreekt. Ook deze jonge talenten willen we helpen een mooie toekomst uit te bouwen.”
Meer details over dit karting-Stuurwiel volgen binnenkort.

Lees ook: Gilles Magnus mikt dit jaar op de Europese titel

Persbericht RACB



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 5 februari 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons