van der Horst

RACB selecteert 5 finalisten voor RNT Rally Challenge

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Afgelopen zaterdag en zondag namen de vijftig kandidaten die waren geselecteerd voor de tweede fase van het Rallystuurwiel van het RACB National Team het tegen elkaar op in de Peugeot Driving Academy te Bernister. Na afloop van de gechronometreerde testritten en enkele interviews mogen vijf onder hen – samen met Grégoire Munster, Junior-kampioen in het BRC 2019 – naar de finale die op 30 november en 1 december wordt gehouden. Na afloop van de laatste confrontatie wordt de laureaat voor het seizoen 2020 in het RACB National Team opgenomen.
Na eerder al op simulator te hebben geschitterd werden de 50 snelste kandidaten (op 494 inschrijvers) uitgenodigd om hun talent ook in de realiteit te tonen. Afgelopen werd een nieuwe selectie doorgevoerd, in twee fasen.
Op zaterdag tekende Marc Duez een parcours van ongeveer 2'30” uit op de terreinen van de Peugeot Driving Academy te Bernister.

Het ging om een brede en snelle piste, die zowel asfalt als onverhard bevatte”, stelde de coach van het RACB National Team. “Voor de kandidaten er aan de slag gingen heb ik het zelf ook eens uitgeprobeerd.”
Iedere kandidaat kreeg de gelegenheid het parcours één keer te verkennen, vooraleer er aan het stuur van een standaard Peugeot 308, én met een corijder, twee runs tegen de klok af te werken.
De prestaties van elk van de 50 kandidaten werden gadegeslaan door de jury, bestaande uit Marc Duez, Bas Leinders en Geoffroy Theunis.

Op basis van hun prestaties hebben we zaterdag een eerste selectie doorgevoerd. Zondag riepen we dan 12 kandidaten op, die zich tijdens een interview aan ons konden voorstellen”, vervolgt Marc Duez.

Tijdens die tweede dag tekende ik ook een nieuwe KP uit in Bernister, waar de kandidaten met een Peugeot 208 GTI aan de slag konden. Dit keer ging het om een volledige asfaltproef. De modus operandi was gelijk aan die van daags voordien: één rondje verkennen en dan twee keer tegen de tijd. Die chrono was van groot belang en het is op basis van die tijden dat we vijf kandidaten hebben weerhouden.”

Die vijf finalisten zijn Matis Kremer, Charles Munster, Nicola Peiffer, Tom Rensonnet en Benoît Verlinde.
Aan het eind van de maand november worden ze uitgenodigd voor de 'Power Stage', de laatste test van de RNT Rally Challenge. Ook Grégoire Munster, kersvers Junior-kampioen in het BRC, is er van de partij.

De zes kandidaten komen er in actie met een Cross Car, in aanwezigheid van Thierry Neuville, en een ware rallywagen.
Met de steun van Peugeot België-Luxemburg mag de laureaat van het Rallystuurwiel dan gratis een volledig seizoen van het Junior Belgian Rally Championship 2020 aan het stuur van een Peugeot 208 R2 afwerken, en wordt hij opgenomen in het RACB National Team.

Persbericht RACBSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Nationaal op maandag 21 oktober 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons