van der Horst

RACB Stuurwiel: Een rallystuurwiel voor een vrouwelijk duo

RACB Stuurwiel - Clio Trophy Belgium
RACB Stuurwiel - Clio Trophy Belgium
In de loop van de volgende weken wordt er een vrouwelijk rallyduo in de rangen van het RACB National Team opgenomen. Die vrouwelijke rijder en corijder zullen in 2022 deelnemen aan de Clio Trophy Belgium.
De zoektocht naar jong autosporttalent maakt deel uit van het DNA van het RACB National Team. Dankzij deze filière wisten Thierry Neuville en Stoffel Vandoorne de top van hun respectieve autosportdiscipline te bereiken. In hun onophoudelijke queeste naar veelbelovende jongeren lanceren de verantwoordelijken van de federatie nu een onuitgegeven initiatief: in 2022 richt het RACB National Team zich op jongedames met een passie voor rally.
“In de sportwereld, of het nu om amateurcompetities of om professionele wedstrijden gaat, wordt de vrouwelijke aanwezigheid steeds belangrijker”, benadrukt Geoffroy Theunis, General Manager van het RNT. “Het is maar normaal dat ook de autosport die trend volgt. Zeker omdat in het verleden enkele vrouwen zich dankzij hun talent in de rallysport wisten te onderscheiden. Dan denken we in de eerste plaats aan Michèle Mouton, die vier manches van het wereldkampioenschap rally wist te winnen en in 1982 vicewereldkampioene werd. Daarom starten we nu een 100% vrouwelijk programma.”

Michèle Mouton is niet alleen hoofd van de FIA-commissie ‘Women in Motorsport’, maar zetelt ook in de jury die zorgt voor de selectie van het vrouwelijke duo dat in 2022 met een Renault Clio Rally5 in de Clio Trophy Belgium 2022 zal rijden. Om deel te nemen aan dit rallystuurwiel moet er aan enkele eenvoudige voorwaarden worden voldaan: een vrouw met de Belgische nationaliteit zijn, over een rijbewijs beschikken en geboren zijn tussen 1 januari 1993 en 31 december 2003. Nadien volstaat het om een som van 5 euro te storten en zich in te schrijven op de website www.racbnationalteam.be

Op 29 en 30 januari 2022 worden de kandidaten dan uitgenodigd op de RACB Driving Academy-piste in Bernister. Met een standaard-Clio kan elke deelnemer er een tijd neerzetten op het rijvaardigheidsparcours, voor de blikken van de jury van het RACB National Team. In februari nemen de zes beste kandidaten dan deel aan de grote finale, met een vrouwelijke corijder naar keuze. Daar beschikken ze over een Renault Clio Rally5, een volbloed rally-auto. Na afloop van de finale worden de winnaressen opgenomen in het RACB National Team, om in 2022 een volledig seizoen in de Clio Trophy Belgium af te werken.

RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 9 december 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons