van der Horst

RACB Stuurwiel: Justine Demeestere aan de zijde van Camille Mazuin

Justine Demeestere & Camille Mazuin
Justine Demeestere & Camille Mazuin
De naam van de corijder van Camille Mazuin, laureate van het 100 % vrouwelijke Rallystuurwiel, is gekend: Justine Demeestere stelt haar uitgebreide ervaring ten dienste van het nieuwste lid van het RACB National Team.
Het duo dat op 9 april in de CRT Renault Clio Rally5 van het RACB National Team aan de TAC Rally zal deelnemen is niet alleen 100 % vrouwelijk, maar ook heel Belgisch. Camille Mazuin, uit Sambreville, krijgt immers het hele seizoen lang Justine Demeestere, uit Wevelgem, als corijder. Justine komt uit een familie waar het al rally is wat de klok slaat. “Mijn vader is wedstrijddirecteur van de Omloop van Vlaanderen”, legt de jongedame uit. “Mijn schoonbroer staat dikwijls aan de start van een rally, en heeft dan mijn zuster als corijder.”

Justine Demeestere (29) kan op een uitgebreide ervaring in het rechterzitje van een rallywagen beroep doen. “Ik nam al aan meer dan 40 wedstrijden deel”, stelt ze. “Ik kon al met heel krachtige wagens starten, aan de zijde van gerenommeerde rijders, maar ook al met minder krachtige voortrekkers, in diverse promocups. Af en toe trok ik ook naar het buitenland, en heb elke manche van het Belgische kampioenschap al minstens één keer afgewerkt.”
“Justine beschikt over twee kwaliteiten die essentieel zijn voor mij”, vult Camille Mazuin aan. “Ze is jong, beschikt over hetzelfde dynamisme als ikzelf en bovendien heeft ze ook heel wat ervaring. Ze weet dus waar ze het over heeft. Haar kennis zal voor mij, een absolute nieuwkomer, ontzettend belangrijk zijn.” Het duo Mazuin-Demeestere kreeg afgelopen weekend al de gelegenheid om samen te werken, tijdens de finale selectie van het Stuurwiel, op een parcours met 41 richtingswijzigingen.

De twee jongedames zullen van de volgende weken gebruik maken om hun notasysteem op punt te stellen, en hun samenwerking te verfijnen.

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 25 februari 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons