van der Horst

Race 1: Dominante zege voor Loeb, Citroën 1-2-3-4

Sebastien Loeb - Citroën C-Elysée
Sebastien Loeb - Citroën C-Elysée
Citroën heeft het best mogelijke resultaat voor eigen publiek behaald. Op het Circuit Paul Ricard palmde de Franse constructeur de eerste vier plaatsen in. Een opvallend dominante Sébastien Loeb won, gevolgd door Yvan Muller, José María López en Ma Qing Hua. In de tussenstand om de wereldtitel komt Muller zo weer iets dichter bij López. De eerste niet-Citroën en tevens de winnaar in de Yokohama Trophy, het klassement voor privérijders, was Tom Chilton in de Chevrolet van Roal Motorsport.
Sebastien Loeb - Citroën Total
Sebastien Loeb - Citroën Total
Geen grote positieverschuivingen vooraan na de start, Citroën behield zijn kwartet op de eerste vier plaatsen. Tom Chilton was vijfde terwijl een uitstekend gestarte Norbert Michelisz beslag legde op de zesde plaats. Gedurende de rest van de wedstrijd zouden deze posities niet meer veranderen. Loeb reed vanaf de derde ronde weg van Muller en zou uiteindelijk winnen met een indruwekkende zes seconden voorsprong. Muller had heel de wedstrijd Lopez in zijn kielzog maar de Argentijn kon nooit een aanval lanceren al was er wel herhaaldelijk contact. Tom Chilton won de Yokohama Trophy met de vijfde plaats, op de voet gevolgd door Norbert Michelisz. 

Tom Chilton - ROAL Motorsport Chevrolet Cruze TC1
Tom Chilton - ROAL Motorsport Chevrolet Cruze TC1
Enkel voor de zevende plaats waren er echte duels te zien met aanvankelijk Hugo Valente tegen Tiago Monteiro. Uiteindelijk zou de Fransman moeten opgeven in zijn Chevrolet, terwijl de fabrieks-Honda's teleurstellend zevende en achtste werden. Mehdi Bennani legde beslag op de negende plaats terwijl het laatste puntje naar Jaap van Lagen ging met de Lada. Na de recente successen toch een tegenvaller voor het Russische merk met een non-start voor Nicky Catsburg én opgave voor Rob Huff na contact met Grégoire Demoustier.

Uitslag Race 1

Foto: FIA WTCC & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in FIA World Touring Car Championship op zondag 28 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons