van der Horst

Le Castellet: José Maria Lopez lukt controversiële vijfde zege

José Maria Lopez - Citroën Total
José Maria Lopez - Citroën Total
Zoals gewoonlijk was de tweede wedstrijd veel spectaculairder dan de eerste. Wereldkampioen José María López won de race maar reed daarbij wel Tiago Monteiro uit de wedstrijd. Het incident werd naderhand door de wedstrijdleiding onderzocht maar bleef voor de Argentijn zonder gevolg. Norbert Michelisz spurtte bij de start voorbij Monteiro en polesitter Bennani en bleef met de Zengo Motorsport Honda knap de Citroën's van Ma Qing Hua en Yvan Muller voor. Sébastien Loeb, de winnaar van de eerste race, moest opgeven na een aanraking met een bandenstapel.
  • St. Paul
Sebastien Loeb - Citroën Total
Sebastien Loeb - Citroën Total
Bij het doven van de lichten verprutste Mehdi Bennanni zijn pole door te vroeg te vertrekken. Na zijn straf te hebben uitgezeten zou de Marokkaan nog negende worden. Onmiddellijk baanden de pijlsnelle Citroëns zich een weg door het peloton en toen Bennanni in de vierde ronde binnenkwam voor zijn straf was Lopez reeds opgeklommen tot in derde stelling  achter Michelisz en Monteiro. Teamgenoot Sebastien Loeb was in Lopez' zog meegeglipt naar P4, maar verdween naderhand uit de race na een stuurfout in de chicane waar hij net als vorig jaar tegen de bandenstapel aan reed.  In de zevende ronde ramde Lopez vervolgens Monteiro uit de wedstrijd. Ma nam de tweede plaats over maar zou later Lopez weer moeten laten gaan. 

Norbert Michelisz - Zengo Motorsport Honda Civic
Norbert Michelisz - Zengo Motorsport Honda Civic
In tegenstelling tot de Argentijn zou Yvan Muller echter niet voorbij Ma geraken en genoegen moeten nemen met de vierde plaats. Bij de inhaalactie op zijn Chinese ploegmakker had Lopez overigens ook zijn stalgenoot bijna in de rondte getikt. Twee ronden voor het einde haalde de Argentijn nog Michelisz in om een vijfde zege te laten optekenen. Achter Muller werd Gabriele Tarquini de eerste fabrieks-Honda op plaats vijf. De overige punten gingen naar Hugo Valente, Tom Coronel, Tom Chilton, Mehdi Bennanni en Rickard Rydell. Lada-rijders Jaap van Lagen en Nick Catsburg eindigden net buiten de punten terwijl de schade aan Rob Huff's Vesta te ernstig bleek opdat de Brit alsnog in race 2 van start kon gaan.
Dankzij zijn vijfde zege van het seizoen neemt José Maria Lopez nu opnieuw afstand van naaste achtervolger Yvan Muller, de Fransman kijkt weer tegen een achterstand van 39 punten aan.

Uitslag Race 2

Kampioenschap:

1   José María López 282 p
2   Yvan Muller 243
3   Sébastien Loeb 208
4   Tiago Monteiro 114
5   Ma Qing Hua 113
6   Norbert Michelisz 112
7  Gabriele Tarquini 110
8   Tom Chilton 76
9   Hugo Valente 63
10   Robert Huff 55

Foto's:  FIA WTCC

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in FIA World Touring Car Championship op zondag 28 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons