van der Horst

Race of Champions gebruikt opnieuw Euro NASCAR wagens

Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS vs. Bert Longin - PK Carsport - Chevrolet SS
Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS vs. Bert Longin - PK Carsport - Chevrolet SS
De Race of Champions 2017, die later deze maand in Miami wordt gehouden, zal voor het zevende jaar op rij bolides gebruiken waarmee in de Europese NASCAR serie wordt gereden. De dikke V8's van de bolides van FJ Team zullen naar alle waarschijnlijkheid ook nu weer heel wat fans weten te bekoren. Het is overigens voor het eerst dat de Race of Champions op Amerikaanse bodem wordt verreden, nadat de eerste editie in 1998 in Parijs werd georganiseerd.
  • Heinz Performance
Race of Champions in het Stade de France
Race of Champions in het Stade de France
De Race of Champions 2017 vindt plaats van 21 tot en met 22 januari in Marlins Park in de Amerikaanse Sunshine State Florida. Het stadion is overigens - niet verrassend - de thuisbasis van de Amerikaanse honkbalploeg Miami Marlins. In het verleden trok de Race of Champions onder meer ook naar Peking, Düsseldorf, Bangkok, Barbados en London. Sebastian Vettel, winnaar van de vorige editie in Londen, verdedigt zijn titel, terwijl ook namen als Juan Pablo Montoya, Tom Kristensen, Petter Solberg, Jenson Button, David Coulthard, Ryan Hunter-Reay en Kurt en Kyle Busch present tekenen. Naast de wagen uit de NASCAR Whelen Euro Series, worden er ook een vijftiental type andere bolides gebruikt, waaronder de KTM X-Bow, Ariel Atom, Porsche 991 GT3, Radical SR3 RSX, Polaris Slingshot SLR, Mercedes AMG GT, Audi R8 LMS, Toyota GT86 en VW Scirocco.

Foto's: Marnik Mouchaers & Race of ChampionsDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op woensdag 4 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race of Champions.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons