van der Horst

Race Promotion Day: 32 deelnemers voor de Belcar Skylimit Sprint Cup

Belcar Skylimit Sprint Cup
Belcar Skylimit Sprint Cup
Donderdag 21 juli, op de nationale feestdag wordt er geracet op Circuit Zolder, een primeur. Zowel de Belcar Skylimit Sprint Cup als de Porsche Sprint Challenge Benelux komen er in actie. Beide series rijden in de namiddag ieder twee sprintraces. De Belcar Skylimit Sprint Cup kan rekenen op een goed gevuld startveld dat 32 wagens telt.
MSE - BMW E92
MSE - BMW E92
32 wagens verdeeld over de vijf klasses. Klasse 5 voor de bolides met de grootste cilinderinhoud is de minst gevulde met slechts twee wagens, de BMW E36 van Michiel Smulders en de BMW M240 van Juna-Jane de Keersmaecker. Klasse 4 telt zeven deelnemers, maar daartussen zitten misschien wel de grootste kandidaten op de zege bij. MSE met Bart Van Samang (BMW E92 Coupé) en Wiebe Wijtzes met zijn BMW E90 WTCC, die ieder een race wonnen tijdens de eerste manche bij het New Race Festival, tekenen nu immers ook present. Met 11 inschrijvingen is de klasse 4 de best gevulde. Daar waar we in klasse 5 enkel BMW’s terugvinden zien we in klasse 4 naast allerhande BMW’s ook een Mini Cooper, twee Clio”s en een Porsche Boxter terug.

Davy Cooreman - Honda Civic
Davy Cooreman - Honda Civic
Bij de vijf deelnemers in de klasse 2 bevindt zich Davy Cooreman met zijn supersnelle Honda Civic. Hij bezet in het kampioenschap momenteel de derde plaats in de algemene stand. Indien Kobe Pauwels volledig hersteld is van zijn koprol op Spa-Francorchamps vorig weekend krijgen we zeven wagens in de klasse 1 met naast drie Fiesta’s ook een VW Lupo, een Mazda MX-5, een BMW en een Honda Civic.

Foto's: Marnik Mouchaers
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op woensdag 20 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Day.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons