van der Horst

Race Promotion Day: NGT Racing kiest voor Porsche Sprint Challenge Benelux om nieuwe namen te lanceren

Naast de deelname aan de Porsche Carrera Cup Benelux en het Belcar Endurance Championship, zien we NGT Racing dit seizoen ook in de Porsche Sprint Challenge Benelux. Dit volledig vernieuwde concept voor gentlemen drivers en jong talent, was op de nationale feestdag te gast op Circuit Zolder voor twee afspraken van 30 minuten, echte sprintwedstrijden dus. Gregory Stevens maakte zijn debuut aan het stuur van een Porsche 992 GT3 Cup en behaalde meteen een derde en tweede plaats in de klasse, terwijl Arthur Peter ondanks een wedstrijdincident in de eerste race, nog hele mooie dingen liet zien en dat in zeer moeilijke weersomstandigheden. De Porsche Sprint Challenge Benelux vormt duidelijk de perfecte kennismaking met de autosportcompetitie.
De Porsche Sprint Challenge Benelux was aan de derde meeting van het seizoen toe en het kampioenschap, uit dezelfde familie als de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Endurance Trophy, werd recent grondig aangepast. “NGT Racing opteerde voor een deelname met Stijn Lowette, maar hij maakte ondertussen succesvol de overstap naar de Porsche Carrera Cup Benelux”, aldus Marc Maton, de teameigenaar van NGT Racing. “De Porsche Sprint Challenge Benelux is een competitie voor jonge rijders, gentlemen drivers… die volledig op één dag plaatsvindt. Met 150 minuten rijtijd kan je de rijders heel wat bieden en door voor vijf meetings te opteren, is het over een seizoen gezien, weinig tijdsintensief, wat voor racende ondernemers een pluspunt is. Ook het feit dat diverse modellen van Porsche zijn toegelaten, maakt de competitie een troef voor diverse rijders.” 
 
De aanwezige rijders in Zolder waren de Limburgse ondernemer Gregory Stevens en de jonge belofte Arthur Peters, die we ook uit het Belcar Endurance Championship kennen. Zij deden het respectievelijk met een Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – en een Porsche Cayman GT4.
 
Gregory Stevens: “Ik ben overtuigd van dit format, gezien de compactheid en het leuke sfeer. Ik moet wel zeggen dat debuteren met de GT3 Cup in de regen geen makkelijke opdracht was. Ik ben dan ook erg tevreden met mijn derde en tweede plaats, meteen ook een prima voorbereiding op de 24 Hours of Zolder die ik samen met mijn broer en twee andere rijders in de kleuren van NGT Racing zal betwisten.
 
Voor Arthur Peters verliep de eerste race niet zoals verhoopt, met een aanrijding bij de start en een drive through als gevolg daarvan in de aanvangsfase van de tweede race. Desalniettemin zette de jonge belofte nog de snelste raceronde neer in de klasse voor de Porsche Cayman en tikte hij als vierde aan, in erg moeilijke weersomastandigheden.
 
Afspraak nu op 6 en 7 augustus voor de vierde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux en dat op het snelle circuit van Assen, in het noorden van Nederland.

NGT Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op vrijdag 22 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Day.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons