van der Horst

Race Promotion Day: Philippe Huart en Fabrice Cornelis pakken zege en titel in Belcar Skylimit Sprint Cup 1

Philippe Huart - Ford Fiesta Cup
Philippe Huart - Ford Fiesta Cup
De Belcar Skylimit Sprint Cup 1 moest het doen met iets minder deelnemers dan divisie 2, maar toch kregen we mooie races voorgeschoteld. Davy Cooreman (Honda CRX) bleek oppermachtig en kwam in beide race als eerste over de lijn, zelfs nadat hij in race 2 achteraan was gestart. Maar de Honda werd na de technische controle uit de uitslag geschrapt en de zege in beide races ging zo naar Philippe Huart (Ford Fiesta Cup), die tevens de titel pakte in klasse 2. In klasse 1 stond er weer geen maat op Fabrice Cornelis (Citroën C1) die beide wedstrijden won en zich tot kampioen kroonde in de klasse 1.
  • Dreamdrive
Fabrice Cornelis
Fabrice Cornelis
In de eerste race schoot de Honda CRX van Cooreman als een pijl uit een boog weg van op de pole en niemand zou de Honda terugzien tot aan de meet. Daarachter vochten de Ford Fiestas het onder elkaar uit voor de tweede plaats. Die ging uiteindelijk naar Huart die later tot winnaar werd uitgeroepen. Alexander Borgmans (Ford Fiesta Cup) promoveerde naar de tweede plaats terwijl Raf Lemmens (Mazda MX-5) de laatste podiumplaats kreeg toebedeeld. Met Maxim De Witte en Tom Feyaerts kregen we nog twee Ford Fiestas op de plaatsen vier en vijf. In klasse 1 reed Fabrice Cornelis van start tot finish op kop, hij ging Luc Janssens, Renzo Uylenbroeck, Tom Vanderheyden en Patrick Engelen vooraf, allen op Citroën C1).

Raf Lemmens - Mazda MX-5
Raf Lemmens - Mazda MX-5
Bij de start van de tweede race ontbrak op de pole de Honda van Cooreman, die van uit de pits startte. Huart kon zo de leiding nemen van de race en behield die ook lange tijd tot de Honda kwam aanrukken vanuit de achterste gelederen en alsnog de koppositie overnam. Maar eens de Honda uit de uitslag geschrapt was het toch weer Huart die met de zege ging lopen. Na de opgave van Borgmans vochten Maxim De Witte, Raf Lemmens en Raf Pireyn (Ford Fiesta Cup) het onder elkaar uit om de tweede plaats en beëindigden de race in die volgorde. Tom Feyaerts sloot de top vijf af. In de klasse 1 reed Fabrice Cornelis weer heel de wedstrijd op kop al werd hij in het begin van de race opgejaagd door Renzo Uylenbroeck en Luc Janssens, maar op het einde van de race moesten zij toch lossen. Voor de vierde plaats werd er hevig gestreden tussen Patrick Engelen en Tom Vanderheyden, die laatste moest zich uiteindelijk gewonnen geven.

Foto's: Niels Vaeck
 

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op donderdag 11 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Day.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons