Race Promotion Day: Zeges voor Wiebe Wijtzes en Tony Verhulst in Belcar Skylimit Sprint Cup 2

Startgrid race 1 Belcar Skylimit Sprint Cup 2
De twee races voor de Belcar Skylimit Sprint Cup 2 waren boeiend om te volgen en kenden telkens een onverwachte ontknoping. Wiebe Wijtzes (BMW M3 E90) reed gans de eerste race aan de leiding maar werd onder druk gezet door Bart Van Samang (BMW E92 Coupé) tot op het ogenblik een achterwiel op de MSE Motorsport los kwam en Van Samang de pits moest opzoeken. De tweede race leek Van Samang toe te lachen, aan de leiding van bij de start leek hij op de zege af te rijden, maar in de laatste ronde viel de BMW stil en ging de zege onverwacht naar Tony Verhulst (Honda Civic).
Filip Uyttendaele (Renault Clio 4 Cup), kampioen klasse 3
Met 26 wagens aan de start kon de divie 2 van de Belcar Skylimit Sprint Cup weer terugblikken op een mooi startveld. Wiebe Wijtzes had zijn BMW op de pole gezet voor de eerste race en de Nederlander nam bij de start autoritair de leiding. De enige die het ritme van de rode BMW kon volgen was Bart Van Samang in de BMW van MSE Motorsport. Maar toen een achterwiel los kwam moest Van Samang de pits opzoeken en viel terug naar positie 14. Van Samang wist daarna nog op te klimmen tot de vijfde plaats. Wijtzes reed onbedreigd naar de zege op een afstand gevolgd door de Honda van Verhulst en de BMW E36 M3 van Steven Maris. Olivier Hertsens (BMW M3 E46) pakte de vierde positie. Winnaar in klasse 3 werd Paul Lievens (BMW 228i) voor Filip Uyttendaele (Renault Clio 4 Cup) en Kristof Cleners (BMW 325i E90).

Steven Maris (BMW E36 M3), kampioen klasse 4
Bij de tweede race stond de MSE Motorsport BMW op pole, Wiebe Wijtzes moest helemaal achteraan starten aangezien hij niet had deelgenomen aan de tweede kwalificatie. Van Samang reed van bij de start weg van de rest van het veld en leek op weg naar een verdiende zege totdat de wagen hem in de steek liet in de laatste ronde. Tony Verhulst kreeg zo de zege in de schoot geworpen. Hij werd op het podium vergezeld door Steven Maris en Johan Van Loo (BMW 120D). Steven Maris kroonde zich met die tweede plaats tot kampioen in de klasse 4. In klasse 3 ging de titel naar Filip Uyttendaele, die in deze race net naast het podium eindigde. De winst in de race was voor Werner Van Herck (Mazda MX-5), Steve Raymakers (BMW 325i E90) finishte als tweede, de laatste podiumstek ging naar Tom Van Eenaeme (Renault Clio 4 Cup).

Foto's: Niels Vaeck & Marnik Mouchaers

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op donderdag 11 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Day.