van der Horst

Race Promotion Night: Belgium Racing Porsche pakt de pole

Michalakis/Van Samang/Serck - Mini Challenge
Michalakis/Van Samang/Serck - Mini Challenge
De Porsche 997 Cup van Derdaele/Hoevenaars/Heyer/Hoogaers heeft deze morgen de snelste ronde gereden in de kwalificatie voor de BGDC race in het kader van de Race Promotion Night. De Porsche die uitkomt in de Zolder Guest klasse zette een rondetijd neer van 1:46.797 en was daarmee bijna een seconde sneller dan de BMW M3 E36 van Huygens/Vandenabeele, die wel de snelste wagen was die strijd om de punten van het BGDC kampioenschap. De derde tijd ging verrassend naar de Mini Challenge van Michalakis/Van Samang/Serck in 1:51.594. Longin en Piessens die nog kans maken op de titel starten met hun BMW M3 van op de vierde plaats. De race die vijf uren duurt gaat deze avond om 16u45 van start.
Verder vinden we nog in de top tien Koen De Wit (BMW M3 E46), Jeukenne/Semoulin/Semoulin (Clio III), Navez/Ron/Verwinp (BMW E36), Olivier/Ward (BMW M3), Qvick/Qvick (BMW E30) en Witjes/Van Bellingen (Clio III). De BMW 120 D van De Vocht/Van Loo/Meulders pakte de pole in de BRCC Club klasse en start van op de dertiende plaats algemeen. Er namen 61 wagens deel aan de kwalificatie.

--- Uitslag kwalificatie BGDC Race Promotion Night 2014 (PDF) ---

Foto: Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op zaterdag 8 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons