van der Horst

Race Promotion Night: BMW Clubsport Trophy - Nabeschouwing van de organisatoren

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
Goed twee maanden na de 24 Hours of Zolder was de BMW Clubsport Trophy weer op het Limburgse asfalt voor de finale van het seizoen 2014. De laatste proef zou beslissend zijn voor de titel, al kenden we de voornaamste kanshebbers wel al na de afspraak in oktober in Francorchamps.
De grote favorieten waren Thierry De Zan en Lorenzo Donniacuo (#251) die in Zolder niets aan het toeval overlieten en tijdens de 5 uur durende Race Promotion Night zich lieten bijstaan door de snelle Luikenaar Eric Jamar. Hij is een snelle man en voeg daar een perfecte strategie van het team bij en de BMW van in de kleuren van BP Valentino Racing kende een quasi perfecte race. De zoveelste zege was een feit, met champagne als resultaat. “Wat een mooi seizoen”, wist Thierry De Zan na de aankomst. “Ik ben zeer tevreden met deze titel, want ons parcours liet ook toe aan Lorenzo om te tonen in diverse omstandigheden en op uiteenlopende omlopen wat zijn snelheid is. Voor een jonge rijder is hij zeer indrukwekkend. Met dank aan het team BP Valentino dat schitterend werk leverde, wat steeds weer in een zeer goede wagen resulteerde.”

We zeiden het al in het verleden, de sterkte van de BMW Clubsport Trophy is de aanwezigheid van teams die bestaan uit jonge wolven en ervaren rotten in het vak. Dat geldt ook voor Guido Werckx en Kristof De Neef die in Zolder beroep deden op Grégory Eyckmans. Het trio deed het goed, want reed naar de zilveren medaille in Zolder. De BMW 325i van JJ Motorsport had op de meet 20 seconden over op de #9 in de kleuren van Yokohama, met de snelle Olivier Hermans en Davy Convents, in Zolder bijgestaan door Vincent Convents, zoon van Davy. Ook hij voegde zich bij het rijtje jonge talenten en deed dat met heel mooie chrono’s. “We beëindigen het seizoen met een nieuw podium”, aldus Olivier Hermans. “En dat is een zeer mooie prestatie. We hebben dit seizoen de kans gegeven aan Vincent om zijn eerste stappen in de competitie te zetten, in zeer goede omstandigheden. We missen op een haar na de tweede plaats in het kampioenschap, net achter Guido Werckx en Kristof De Neef. Dat zegt alles over de intense competitie in de BMW Clubsport Trophy…”

Een andere jonge kerel is Guillian Reyniers en hij maakte samen met Alain Feraille ook kans op de tweede plek in het kampioenschap, maar zij moesten in Zolder met de 5de plek genoegen nemen, achter de #56 van vaste waarden Guino Kenis en Peter Van Delm, in de kleuren van G&A Racing. “De neutralisatie maakte een einde aan onze hoop op die tweede plaats in de eindafrekening”, vertelt Alain Feraille. “We hebben wat pech gehad met de pitstops, maar dat is niet het belangrijkste. Dit seizoen met Guillian was zeer boeiend en ik heb zeer veel progressie gezien, wat als zijn coach bijzonder aangenaam is. Als JJ Motorsport wil, dan gaan we volgend seizoen verder.”

De achtervolgers in de Clubsport Trophy werden aangevoerd door de #57 van Stephan Geurts Jr, Patrick Zeeuws en Jimmy De Breucker, die zesde werden, voor twee wagens die een minder vlekkeloos parcours kenden, de #257 van Bart Van Haeren, Jo Lammens en de jonge Robin Put, die zijn debuut maakte met als coach een zeker… Marc Goossens! De 325i in de kleuren van QSR zette wel de snelste rondetijd in de race neer, maar verloor plaatsen vanwege een probleem met de wielmoeren. De #58 van Luigi en Giovanni Donniacuo verloor dan weer tijd na een aanrijding, daar waar de #51 de Pascal Bendib, Fabrizio Valentino en Giovanni Scamardi, de meet niet haalde.

Na een meer dan geslaagd 2014 gaan Jan Horemans en zijn team verder met het avontuur van de BMW Clubsport Trophy: “Voor onze teams is autosport een hobby. We hebben een potentieel van 18 wagens en dit seizoen hebben we een gemiddelde van 10 wagens gehaald. We willen volgend seizoen nog meer deelnemers, zonder aan de familiale sfeer van de BMW Clubsport Trophy te raken, want onze competitie is meer dan zomaar een aantal wagens op een circuit. Iedereen kan nu zijn batterijen voor 2015 opladen en volgend seizoen er weer vol tegen aan gaan. Bravo aan de jonge en minder jonge rijders en tot volgend seizoen!”

Meer informatie over de BMW Clubsport Trophy ? Rendez-vous op de website www.bmwclubsporttrophy.be, de Facebook pagina www.facebook.com/BMWClubsportTrophy of via mail info@bmwclubsporttrophy.be en op het nummer 0479/81 73 53.


Eindstand BMW Clubsport Trophy 2014

1.    Lorenzo Donniacuo & Thierry De Zan (211 punten)

2.    Guido Werckx & Kristof De Neef (163 punten)

3.    Davy Convents & Olivier Hermans (159,5 punten)

4.    Alain Feraille & Guillian Reyniers (145punten)

5.    Vincent Convents (110,5 punten)

6.    Grégory Eyckmans (104 punten)

7.    Bernard Claes (94 punten)

8.    Stephan Geurts Jr (87,5 punten)

9.    Patrick Zeeuws (86,5 punten)

10. Guino Kenis (72,5 punten)

11. Samuel Lay (69 punten)

12. Chris Van Woensel (62,5 punten)

13. Peter Van Delm (61,5 punten)

14. Jimmy De Breucker (58,5 punten)

15. Kenny Boeykens, Johan Lambregs & Eric Jamar (50 punten)

16. Rodrigue Gillion & Fabrizio Valentino (36 punten)

BMW Clubsport Trophy PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 10 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons