van der Horst

Race Promotion Night: Skylimit Race Team met BMW en Porsche

Skylimit Yokohama Racing Team - Porsche 997 GT4
Skylimit Yokohama Racing Team - Porsche 997 GT4
Skylimit Yokohama Race Team zet tijdens de Race Promotion Night dit weekend twee bolides in. Naast de vertrouwde Porsche 997 GT4 zal het team van Jo Lammens en Andy Jaenen ook een BMW Clubsport uit de QSR-ateliers van Stefaan Schoonjans aan de start brengen. Vooral voor de bemanning van die laatste bolide omvat de inschrijving een grote emotionele lading gezien het plotse overlijden van Pascal Put, vader van rijder Robin Put, net voor de start van de afgelopen 24 Hours of Zolder.
24H Zolder: De start van de 36e editie
Daar wijlen Pascal Put reeds afspraken gemaakt had om zijn zoon de Race Promotion Night te laten betwisten, besloot zijn entourage om alles in het werk te stellen die plannen ook effectief tot uitvoering te laten komen. Dat opzet slaagde, waardoor we de 16-jarige Vlaams-Brabander niet alleen aan de start zien, maar deze tevens wordt bijgestaan door niemand minder dan Marc Goossens. Skylimit-frontman Jo Lammens, steevast op het appel voor een Doughnut na de 24 Hours of Zolder, en Belgium Racing-youngster Bart Van Haeren vervolledigen het rijderscorps.

First Motorsport - Porsche 997 GT4
First Motorsport - Porsche 997 GT4
De bemanning van de Porsche wordt ingevuld door de gebroeders Frank en Peter Beliën. Dit lokale duo, vorig jaar nog goed voor de laatste podiumtrede, wordt voor de gelegenheid bijgestaan door Christophe Beliën, zoon van Frank. De Race Promotion Night wordt verreden op zaterdag 8 november en start om 16:45. De wedstrijd duurt dit jaar vijf uur waardoor we vanzelfsprekend een finish krijgen in het donker, zoals de traditie het wil.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op maandag 3 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons