van der Horst

Race Promotion Night: Voorbeschouwing van de organisatoren

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
Ook aan mooie verhalen komt een einde, in dit geval toch tijdelijk. Na een zeer mooi seizoen 2014, maakt de Belgian Gentlemen Driver’s Club (BGDC) zich op voor de laatste gevechten en ontknopingen tijdens de traditionele Race Promotion Night op Circuit Zolder, die loopt over 300 minuten, waarvan een goed deel in het donker. Zelfs met de 95 dB die van tel is tijdens dergelijke weekends in Zolder, komen er ondertussen al meer dan 50 wagens op de wedstrijd af.
“Net als vorig jaar eindigen we met de langste race van het seizoen, want we racen maar liefst 5 uur, met start om 16u45”, aldus Patrick Van Billoen in naam van de BGDC. “We mogen ons ook hier weer verwachten aan een volle startgrid, wat in onze competitie een goede gewoonte is geworden. We maken zo 85% van het deelnemersveld uit, waarnaast we nog een handvol andere wagens zullen zien, voornamelijk Porsche. Circuit Zolder is promotor van de race en zij laten ook andere wagens toe. Wat betreft de BGDC zien we enkele thuisblijvers vanwege de geluidsnormen, maar evengoed zijn er teams die wel weer hun opwachting maken. We overlopen de deelnemerslijst later nog. Vermelden we al dat de BMW Clubsport Trophy een tiental 325i aan de start zal brengen en dat diverse Abarth 500 door Néri Compétition worden ingezet.”

Wat moet u nog weten over de laatste afspraak van het seizoen? De kwalificatie start om 10u00 en loopt tot 10u45, waarbij het tanken aan de pompen zal gebeuren. Zaterdagochtend wordt tijdens de briefing voor de rijders ook de kalender 2015 bekend gemaakt. De teams en rijders krijgen zo prioriteit op de pers die later op de dag zal ingelicht worden.

En dan is er nog nieuws! Opnieuw gaat de BGDC live, met commentaar via de site www.video-live.be. “We beslisten om ook deze finale live in beeld te brengen, want er is geen mogelijkheid tot commentaar langs de piste, tijdens een weekend met geluidsbeperking”, legt Patrick Van Billoen uit. “De ervaring van de voorlaatste manche, tijdens de meeting van de 24H02CV, was zeer positief en zet ons dus aan om op die piste verder te gaan. We gaan ons concentreren op de pitlane, wat volgens ons de centrale plaats is tijdens een race van 300 minuten. Op internet kan u de ‘Voice’ van de BGDC dus wel horen. Het is onze manier om de mensen te bedanken voor de interesse in de BGDC, een competitie voorbehouden aan amateurs, gentlemen drivers en jonge wolven uit de karting. En volgend seizoen zullen we dit initiatief minstens tweemaal herhalen. We gaan in Zolder weer samenwerken met CMG Télévision. U zal het geweten hebben.”

BGDC press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 30 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons