Race Promotion Night: Zege voor Belgium Racing Porsche – Longin/Piessens kampioen

Longin/Piessens - BGDC kampioenen 2014
De Belgium Racing Porsche van Derdaele/Heyer/Hoevenaars/Hoogaers heeft de Race Promotion Night BGDC race gewonnen. De Porsche 997 Cup nestelde zich na twee uur wedstrijd definitief aan de kop en won uiteindelijk met zes ronden voorsprong op de BMW E36 van Navez/Sanen/Verwinp. Stienes Longin en Thomas Piessens behaalden de derde plaats en kroonden zich daarmee tot BGDC-kampioenen 2014. Vierde werd de Saker RAPX van Van Gansen/Thienpont, een onverwacht mooi resultaat voor de slanke rode bolide.
Derdaele/Heyer/Hoegenaars/Hoogaers - Belgium Racing Porsche 997 Cup
Na een spannend wedstrijdbegin waar de Belgium Racing Porsche de strijd moest aangaan met de BMW’s van Huygens/Vandenabeele en De Wit/Bouillon, verliepen de laatste drie uren van de wedstrijd eerder rustig voor Derdaele/Heyer/Hoevenaars/Hoogaers. Nadat eerst De Wit/Bouillon wegvielen met een probleem aan de achterbrug werd ook de BMW van Huygens/Vandenabeele ver teruggeslagen nadat de radiator beschadigd werd bij een sortie. De Belgium Racing Porsche reed daarna ongestoord naar de zege, hun dichtste belagers Navez/Sanen/Verwinp vormden nooit een bedreiging voor de zege.

Lammens/Van Haeren/Put/Goossens - BMW Club Trophy
Nog eenmaal moest de safety car uitrijden nadat de BMW Club Trophy van Goossens/Put/Lammens/Van Haeren door zijn ophanging zakte waarna het wiel afbrak. Verscheidene wagens moesten het strijdtoneel verlaten, zo de Mni ingezet door MSE met een motorbreuk alsook de Mustang GT4 van De Weerd/Kabergs met een defecte koppeling. De Porsche ging om kwart voor tien als eerste onder de finishvlag door voor de BMW #714 van Navez/Sanen/Verwinp. Uiteindelijk ging de laatste podiumplaats naar Longin/Piessens na een zeer regelmatige wedstrijd, zij moesten zeven ronden toegeven op de winnende
Recy Racing BMW 120D
Porsche. Op acht ronden eindigde de Saker van Van Gansen/Thienpont als vierde, met achter zich in dezelfde ronde de GT4 Porsche van Belie/Belien/Belien. Brugmans/Bourdouch/Olivier brachten hun SEAT Leon binnen op de zesde plaats voor de Clio van Divoy/Asnong, de BMW van Landsheere/Kluyskens, de BMW van Lievens/Lievens en de Clio van Jeukenne/Semoulin/Semoulin.

Foto's: Arne Simons & Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op zaterdag 8 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.