van der Horst

Race Promotion Night: Zot van A(mateurs)

Skylimit Yokohama Race Team - Porsche 997 GT4
Skylimit Yokohama Race Team - Porsche 997 GT4
Geen racerij zonder amateurs! Anders gezegd: ook op Circuit Zolder zijn we zot van A(mateurs). Zij vormen immers de brede basis van onze autosport in België. En zij krijgen dan ook elk jaar de eer om alweer een prachtig motorsportseizoen af te sluiten en de autosportwinter in te duiken. In 2014 valt het doek op zaterdag 8 november. En om het feestje helemaal compleet te maken, mag iedereen gratis en voor niks binnen!
De uitdrukking ‘last but not least’ lijkt wel uitgevonden voor deze Race Promotion Night. Want deze afsluiter zorgt traditiegetrouw voor veel animo op de racetrack. Vraag maar aan de baancommissarissen van Circuit Zolder van welke race ze het meest houden. Juist: de Race Promotion Night. En wie zijn wij om hen tegen te spreken … Om je een idee te geven: vorig jaar verschenen er maar liefst 63 bolides aan de start van de kwalificaties. Een record.
 
Race Promotion Night
Race Promotion Night
De ‘schuldigen’ van dit succes zijn de diehards van de BGDC, de Belgian Gentlemen Driver’s Club. Waarschijnlijk het meest amusante autosportclubje van België, maar allerminst piloten om zonder racehandschoentjes aan te pakken. Tijdens de Race Promotion Night halen ze nog eens alles uit de racekist en dit in één langgerekte sprint van maar liefst 5 uur.
 
Wie uiteindelijk met het meeste spektakel gaat lopen, daar zijn we eigenlijk nog niet uit. Want ook de kever-lookalikes van de VW Fun Cup werken tijdens dit weekend hun finalekoers van 5 uur af. En ook zij draaien er hun wiel niet voor om voor een schouderklopje meer of minder. Wie hier wint, gaat immers roemrijk de winter in.
 
Afspraak zaterdag 8 November in Zolder, voor 10 uur autosport plezier!

Circuit Zolder press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 29 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons