van der Horst

Race Promotion Night: BMW Clubsport Trophy: Voorbeschouwing van de organisatoren

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
Jan Horemans, promotor van de BMW Clubsport Trophy en de BMW M235i Racing Cup Belgium, mag tevreden zijn! We staan aan de vooravond van de laatste afspraak van het seizoen, komende zaterdag op het circuit van Zolder in het kader van de traditionele Race Promotion Night, waar beide kampioenschappen van BMW hun verdict zullen kennen na een seizoen dat aan alle verwachtingen heeft beantwoord. Na een vooruitblik op de BMW M235i Racing Cup Belgium hebben we hier aandacht voor de BMW Clubsport Trophy.
De situatie is nog meer onvoorstelbaar in de BMW Clubsport Trophy! Lorenzo Donniacuo en Giovanni Scamardi profiteerden van hun zege tijdens het Racing Festival in Francorchamps, de derde al dit seizoen, om de aansluiting te vinden met de leiders in de competitie. Als we de slechtste resultaten schrappen, tellen ze nu… exact evenveel punten als Bernard Claes en Cedric Wauters! Met elk 115 punten wordt de strijd tussen de #251 van BP Valentino Racing en de #3 van DZ Compétition spannender dan ooit.
 
Maar deze jonge rijders moeten uitkijken voor de Limburger Gregory Eyckmans, die met zijn schrapresultaat 111 punten heeft gescoord! En om de titel binnen te halen, heeft de rijder van de BMW 325i E90 van #325 JJ Motorsport een beroep gedaan op de diensten van Steven Dewulf en… de Belgische Nederlander Xavier Maassen!
 
Mathematisch maken ook andere rijders nog kans op de titel, ook al moeten ze dan wel hopen op pech bij hun concurrenten. De achtervolgende groep bestaat uit Jimmy De Breucker, Giovanni en Luigi Donniacuo, Olivier Hermans en Thierry De Zan! Tijdens de Race Promotion Night wordt De Breucker bijgestaan door Stephan Geurts Jr, Patrick Zeeuws en Bart Van Haeren, terwijl de leden van de familie Donniacuo elkaar trouw blijven. De Zan rekent tot slot op de steun van Johan Lambregs.
 
Maar dat is niet alles… Ook bij de outsiders wordt een hevige strijd verwacht, tussen Carmen Mils-Davy Suffeleers-Tim Michiels-Luc Janssens enerzijds en de jonge Timothy De Boel-Joël Uylenbroeck-Arno Portugaels, voor de gelegenheid samen met Olivier Hermans en Jo Lammens anderzijds.
 
U heeft het begrepen, in de rangen van de BMW M235i Racing Cup Belgium en de BMW Clubsport Trophy zullen de rekentoestellen goed van pas komen, komende zaterdag tussen 14.30u en 21.10u. See you in Zolder!

BMW Clubsport Trophy Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 5 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons