van der Horst

Race Promotion Night: BMW M235i Racing Cup: Voorbeschouwing van de organisatoren

BMW M235i Racing Cup
BMW M235i Racing Cup
Jan Horemans, promotor van de BMW Clubsport Trophy en de BMW M235i Racing Cup Belgium, mag tevreden zijn! We staan aan de vooravond van de laatste afspraak van het seizoen, komende zaterdag op het circuit van Zolder in het kader van de traditionele Race Promotion Night, waar beide kampioenschappen van BMW hun verdict zullen kennen na een seizoen dat aan alle verwachtingen heeft beantwoord. Wie worden de kampioenen van de jaargang 2015? Zaterdag om 21.10u volgt het antwoord…
  • Skylimit Events
De Race Promotion Night komende zaterdag op het circuit van Zolder is met 400 minuten de op een na langste wedstrijd van het seizoen, zowel voor de BMW Clubsport Trophy als voor de BMW M235i Racing Cup Belgium. Dat betekent dat er nog heel veel mogelijk is en dat de leiders in beide tussenstanden nog geen zekerheid hebben over de respectieve titels die op het spel staan.
 
In de BMW M235i Racing Cup Belgium staan tien wagens ingeschreven voor de finale. Het seizoen wordt dus afgesloten met een immens vuurwerk. De monomerkencup waarin het meest recente model van de klantencompetitie van BMW Motorsport uitkomt, kent met andere woorden een zeer geslaagd debuutseizoen. De identieke M235i Racing Cup zijn snel, betrouwbaar, verzekeren niet alleen een ongelofelijke race in de race, maar zijn ook in staat om een knap resultaat te ambiëren in de algemene uitslag van de wedstrijd. Het zal dan ook geen verrassing zijn als een van de bolides zaterdag in Zolder in de top 3 eindigt, alle categorieën gecombineerd.
 
Vier rijders maken nog aanspraak op de eindzege. Als we rekening houden met het schrapresultaat, tellen de Nederlandse Stéphane Kox, de dochter van Peter Kox, en de Pool Maciej Dreszer 156 punten, tegen 151 voor de Duitser Michael Schrey en 112 voor de Belg Fred Bouvy. De leiders willen doorgaan op hun elan, terwijl Schrey in Zolder het gezelschap krijgt van Alexander Mies. Fred Bouvy wordt dan weer bijgestaan door Lorenzo Donniacuo, Fred Caprasse en Cédric Bollen. Dat belooft voor de laatste confrontatie van het jaar!
 
Maar zij zijn niet de enigen die op de overwinning kunnen hopen. Guillaume en Maxime Dumarey kennen Zolder als hun broekzak en willen het seizoen op een positieve noot afsluiten, net als Bert Redant-Pieter Vanneste, Dirk Van Rompuy-John Rasse-Eric Qvick, Dimitri Kluyskens-Pierre De Landsheere-Maxence Vandekerckhove, Guido-Werckx-Jamie Vandenbalck, maar ook Peter Beckers en Jef Van Samang.
 
Het BMW Motorsport Junior Team verraste al vriend en vijand tijdens de 24 Hours of Zolder, en is weer van de partij tijdens de finale, met voorlopig enkel de jonge Zweed Victor Bouveng en zijn Duitse coach Dirk Adorf. Veelbelovend…

BMW M235i Racing Cup Belgium PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 5 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons