van der Horst

Race Promotion Night: Sam Dejonghe versterkt Van der Horst Motorsport

BMW Team Van der Horst - BMW Clubsport Trophy
BMW Team Van der Horst - BMW Clubsport Trophy
Sam Dejonghe, die onlangs met Gerard Van der Horst, William Van Deyzen en de rest van het Van der Horst Motorsport-team enkele dagen in Valencia toefde om Gerard en William te coachen naar de finale toe van de Lamborghini Super Trofeo, zal nu ook de kleuren van het team verdedigen in een BMW Clubsport. Dit samen met Gregory Eyckmans en Steven Dewulf bij de Race Promotion Night te Circuit Zolder. Een tweede identieke wagen wordt gemend door het trio Kevin Kenis, Krijn Horsthuis en Jeromy Hessels.
  • MF Racing
Van der Horst Motorsport - BMW Clubsport
Van der Horst Motorsport - BMW Clubsport
Robert de Hoen, die zich ontfermt over de BMW’s binnen de stal van Van der Horst Motorsport, kreeg van Gerard Van der Horst groen licht om de piloten die tijdens de recent verreden 24 Hours of Zolder uitvielen, een kans op revanche te laten nemen. Het kwartet Kenis, Horsthuis, Hessels, Dewulf werd opgesplitst over twee wagens en ze krijgen het snelle gezelschap van Dejonghe en Eyckmans om de kleuren van Van der Horst te verdedigen tijdens de komende race over 10 uren.

Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
Sam Dejonghe: “ Ik kende Gerard Van der Horst van tijdens de Curbstone evenementen, maar voor de testsessie in Valencia was het de eerste maal dat hij beroep deed op mij als coach. Er staan immers begin december vier belangrijke wedstrijden op het menu met de finale van de Lamborghini Super Trofeo en de World Final.”

In de Lamborghini Cup staan Gerard Van der Horst en William van Deyzen op een respectievelijke eerste en tweede plaats met een verschil van amper één punt. Het duo was een gans seizoen in strijd met de meer ervaren Brit Tim Richards die volgt op 14 punten van de fiere leider. Een van deze drie rijders zal de titel mee naar huis nemen. Uiteraard liggen Gerard en diens schoonbroer William op vinkenslag, maar de buit is zeker nog niet binnen en hoe ze onderling zullen afspreken is nog geheim. Ze namen in ieder geval van de gelegenheid gebruik om speciaal met de twee wagens naar Valencia af te reizen voor een doorgedreven testsessie met Sam De Jonghe.


William van Deyzen voor Gerard Van der Horst
William van Deyzen voor Gerard Van der Horst
“Ik ken Valencia vrij goed en we hadden de luxe om over twee wagens te beschikken”, gaat de RACB-rijder verder. “Ik reed aan de kop en de twee piloten konden op hun beurt in mijn spoor de rijlijnen volgen en mee de rempunten bepalen. Ik voerde langzaam het tempo op en ik moet zeggen dat de chrono’s indrukwekkend waren. Nadien gingen ze samen de baan op en ik kon notities maken, want het circuit is quasi volledig overzichtelijk. Ook tijdens het raceweekend zelf zal ik aanwezig zijn en trachten om de titel richting Van der Horst Motorsport te loodsen en ook een goed resultaat te boeken in de World Final. Tijdens een van de zeldzame kalme momtenten is me dan gevraagd of ik het team wou vervoegen op een BMW Clubsport tijdens de Race Promotion Night en ik heb uiteraard ja gezegd. Veel rijden is voor mij belangrijk. Of dit nu in een GT of een Toerismewagen, is eender. Het houdt me scherp”.

Krijn Horsthuis/Jeremy Hessels/Steven Dewulf - Van der Horst Motorsport
Krijn Horsthuis/Jeremy Hessels/Steven Dewulf - Van der Horst Motorsport
“Coachen tijdens de evenementen van Curbstone of zoals nu met Van der Horst in privé is fijn en belangrijk. Je bent constant met auto’s bezig en je ontmoet interessante mensen. Maar uiteraard krijgt mijn racecarrière voorrang, want ik wil nog steeds groeien in de autosport. Als je dan je kalender nog verder kan inkleuren met coaching is dit mooi meegenomen. Ik hoop dat ik Gerard en ook andere piloten nog verder kan en mag helpen in het uitbouwen van zijn verdere carrière”.


Robert de Hoen is in ieder geval tevreden dat hij opnieuw twee wagens van Van der Horst mag inzetten tijdens de seizoensafsluiter op Circuit Zolder.
Van der Horst Motorsport - BMW Clubsport
Van der Horst Motorsport - BMW Clubsport
"We hebben de twee BMW’s E90 Clubsport goed voorbereid en beschikken over twee sterke en snelle trio’s. We gaan in ieder geval voor de zege en podium in de klasse en rijden volledig conform het Clubsport reglement; dat wil zeggen niet op slicks. Ook volgend seizoen gaan we door met de twee Clubsports in verschillende kampioenschappen.


Wat team owner Gerard Van der Horst volgend seizoen van plan is, is nog niet geweten, maar er is ondertussen wel naast de twee bestaande Lamborghini Huracan Super Trofeo reeds een GT3 versie aan het wagenpark toegevoegd.  

Foto's: Ronald Janssens / Marnik Mouchaers / Martijn Wouters / Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Nationaal op donderdag 10 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons