van der Horst

Race Promotion Night sluit raceseizoen Circuit Zolder af

Race Promotion Night
Race Promotion Night
Met het American Festival NASCAR vorig weekend werd het internationale raceseizoen van Circuit Zolder afgesloten, maar daarmee is het raceseizoen op de Limburgse omloop nog niet beëindigd. Op 12 november staat nog de Race Promotion Night op het programma, een endurance race over 10 uren voor GT, touring en silhouette wagens.
  • Prospeed Competition
Belcar Skylimit Sprint Cup 2022
Belcar Skylimit Sprint Cup 2022
Met de Race Promotion Night grijpt Circuit Zolder terug naar een traditie die jaren stand hield, het raceseizoen afsluiten in november met een endurance race over 10 uren die dus eindigt in het donker. Dit jaar wordt het niet anders met een race die start om 11u45 en eindigt om 21u45. De race wordt voorafgegaan door een kwalificatie over 45 minuten. Zowel GT, touring als silhouette wagens worden toegelaten en verdeeld over drie divisies, + 2.800cc, tussen 2.800cc en 1.700cc en – 1.700cc. Er worden minimum twee piloten per wagen vereist.

Skylimit Sky Lounge
Skylimit Sky Lounge
Noteer ook dat er geluidslimiet geldt van 98 dB, maar het goede nieuws is dat de bandenkeuze vrij is. Tanken gebeurt in de fuel area pitlane. De wagens moeten wel een ronde kunnen afleggen in minder dan 2:15. De verlichting langs de baan zal aan staan gedurende de avond en De donderdag voordien is er een vrije testdag voorzien tegen betaling. Voor de race zelf is er een inschrijvingspremie van 1950 Euro per wagen inclusief BTW. Voor de toeschouwers die afzakken, de toegang is gratis en de Sky Lounge van de Skylimit toren zal open zijn.

Foto's: Circuit Zolder & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op dinsdag 11 oktober 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons