van der Horst

Race Promotion Night: Voorbeschouwing Heli Racing Team

Heli Racing Team - BMW 120d
Heli Racing Team - BMW 120d
Het jonge Heli Racing Team staat voor de laatste wedstrijd van hun derde seizoen, de Race Promotion Night. Deze wedstrijd wordt de afsluiter van een ‘leerseizoen’ met ups and downs.
Eind 2015 kocht het team naast de BMW 120D Cup een Schubert Motorsport BMW 120D die enkele seizoenen had gediend als eerste Diesel in het BTCC. De auto was ook nog volledig volgens het reglement van het Brits Toerwagen Kampioenschap opgebouwd, veel zwaarder dus dan de gelijkaardige wagens die BMW standaard afleverde in 2006. Voor het BTCC moest de wagen o.a. uitgerust zijn met deuren, motorkap, kofferdeksel, uit metaal en standaard ruiten i.p.v. plexi-exemplaren. De auto miste ook enkele aerodynamische onderdelen zoals diffuser en vlakke bodem. Heli Racing heeft de volledige auto uit elkaar gehaald, vervangen wat technisch vervangen moest worden, laten herspuiten en terug gemonteerd. Het gewicht bleef om budgettaire redenen voorlopig nog zoals dat van de auto in de staat waarin hij aangekocht was.

Het seizoen 2016 begon meteen met een klinkende klasse-overwinning op Spa en gedurende de rest van het BGDC-seizoen volgden verschillende podiumplaatsen. Naast de successen noteren we ook enkele opgaves. Volgens Gunther Van Den Hove was dat voornamelijk te wijten aan het motormanagement dat de vorige eigenaar had laten herprogrammeren voor sprintraces. De turbodruk werd te veel de hoogte in gejaagd met schade tot gevolg bij lange afstandsraces. Ondanks de opgaves sluit het team het BGDC seizoen af op een derde plaats in de klasse E.
 
In de aanloop naar de 24 Hours of Zolder werd de software aangepast met een ruime ingebouwde veiligheidsmarge. Tijdens deze etmaalrace was het team goed op weg om een mooi resultaat neer te zetten tot de wagen diep in de nacht door een tragere deelnemer aangereden werd. De ophanging achteraan was geraakt en moest hersteld worden, waardoor een hoop tijd en een pak plaatsen verloren gingen. Ondanks die tegenslag haalde het team de finish met de gehavende diesel, maar een 2de plaats in de Tourisme klasse, zoals in het debuutjaar 2014, zat er niet meer in.
 
Een eerste seizoen met een nieuwe wagen is altijd een leertraject, zowel voor de technici als voor de piloten. Gedurende het jaar heeft Heli Racing veel ervaring opgedaan en op het gewicht na, staat de wagen in de conditie zoals het hoort. Vandaar dat de laatste wedstrijd van het seizoen, de Race Promotion Night, een generale repetitie is voor seizoen 2017. Eddy Roesbeke, instructeur en eigenaar van Racekicks.be, zal voor de gelegenheid Gunther Van Den Hove, Wim Bradt en René de Coninck vervoegen tijdens de 10u durende wedstrijd.
 
Voor seizoen 2017 zal Heli Racing ook meer werk maken van de verhuur van de BMW 120D Cup. Voor meer info: Gunther.vandenhove@heli.be / Gsm 0473 820 586

Heli Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 10 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons