van der Horst

Race Rescue oprichter Etienne Luyckx overleden

Etienne Luyckx
Etienne Luyckx
Race rescue is een begrip op Circuit Zolder, de organisatie staat in voor brandbeveiliging, brandbestrijding en het wegtakelen van wagens op de omloop. Oprichter, ex-voorzitter en bezieler van Race Rescue, Etienne Luyckx overleed gisteren op 14 november.
Etienne Luyckx
Etienne Luyckx
Etienne Luyckx werd met recht aanzien als de bezieler van Race Rescue en zijn rol voor de veiligheid op Circuit Zolder is niet te schatten. Race Rescue werd een begrip, ook buiten Circuit Zolder en werd ingezet bij talrijke race- en rallyevents.Na 25 jaar dienst bereikte Etienne de pensioengerechtigde leeftijd en in 2017 gaf hij de fakkel door aan Ludo Copermans. Maar hij bleef een graag geziene gast bij alle activiteiten op het circuit die niet naliet om "zijn" team bij te staan met raad en daad. Etienne zal gemist worden. Langs deze weg betuigt autosport.be zijn medeleven aan familie en vrienden van Etienne Luyckx.

Hierbij raden we u aan om het interview dat wij enkele jaren geleden hadden met Etienne Luyckx ter gelegenheid van het 20 jarige bestaan van Race Rescue te ontdekken of te herontdekken.

Foto's: Ronald Janssens & Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op woensdag 15 november 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons