van der Horst

RaceArt brengt nieuwe Viper GT3-R naar de Lage Landen

SRT Motorsports - Chrysler Viper GT3-R
SRT Motorsports - Chrysler Viper GT3-R
RaceArt is het eerste Europese team dat bij SRT een bestelling heeft geplaatst voor de fonkelnieuwe Viper GT3-R. De Nederlandse equipe maakte bekend volgend seizoen weer een uitgebreider programma af te werken en daartoe een nieuw strijdwapen aan te schaffen. Daarbij viel het oog op de meest recente GT3 van het moment, de Viper GT3-R. Nadat Roger Grouwels al een van de eerste was om de vorige generatie van de Viper naar Europa te halen en hij dit seizoen de Corvette C5-R de sporen gaf in de SuperCar Challenge, opteert RaceArt dus opnieuw voor een indrukwekkende Amerikaanse GT.
SRT Motorsports - Chrysler Viper GT3-R
SRT Motorsports - Chrysler Viper GT3-R
De SRT Viper GT3-R werd afgelopen zomer voorgesteld in de aanloop naar de 24 uren van Le Mans en is gebaseerd op de GTS-R die gehomologeerd is voor de GTE-klasse, een wagen die ondermeer onze landgenoot en SRT-fabriekspiloot Marc Goossens mee hielp ontwikkelen in de States. Met een 8.4 liter V10 motor onder de motorkap die goed is voor 680 pk en 868 Nm koppel springt de Amerikaanse GT3 meteen in het oog. 

 
SRT Motorsports - Chrysler Viper GT3-R
SRT Motorsports - Chrysler Viper GT3-R
Dankzij het engagement van RaceArt zal deze indrukwekkende bolide volgend seizoen ook meermaals in ons land aan het werk te zien zijn. Zo staat er niet alleen een programma in de Supercar Challenge op de planning, het Nederlandse team wil ook weer terugkeren naar de Blancpain Endurance Series waar het in 2012 al eens een BMW Z4 GT3 inzette. Voor het Europese luik van het programma is men echter nog opzoek naar extra piloten met budget om plaats te nemen naast Roger Grouwels.

Foto's: SRT Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Supercar Challenge op woensdag 30 oktober 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons