van der Horst

Races in Hongarije geschrapt, maar meeting gaat door

Nigel Melker - Azerti
Nigel Melker - Azerti
Nadat Acceleration in juni bekendmaakte enkele van de resterende meetings dit seizoen, waaronder ook de wedstrijden in Zolder, te schrappen, werd deze week ook de manche in Hongarije van de kalender gehaald. De reden ligt bij de magere opkomst van rijders, waardoor de teams met financiële risico's dreigden opgezadeld te worden. Het imago van het nieuwe kampioenschap krijgt met de nieuwe annulering evenwel opnieuw een deuk, vanzelfsprekend niet al te best voor het voortbestaan van het huidige Acceleration-concept.
Waar de races bij de meeting over anderhalve week geannuleerd werden, zal het muziekfestival evenwel gewoon doorgaan zoals gepland. Voor het muziekfestival zijn naar verluidt reeds heel wat toegangstickets verkocht, maar de economische situatie leidt er volgens ingewijden toe dat rijders niet echt warm lopen voor de races zelf. Het enige weekend met races dat momenteel op de kalender van FA1 staat, is de finale in Assen op 18 en 19 oktober. Goed nieuws mogelijk dus voor kampioenschapsleider Nigel Melker die op zijn thuisgrond de kroon kan grijpen.

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Acceleration op vrijdag 22 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hongarije.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons