van der Horst

Racing Festival: McLaren zegeviert in de Ardennen - Belgen op podium

Glynn Geddie - United Autosports McLaren
Glynn Geddie - United Autosports McLaren
Een mooie najaarszon en bijna 50 wagens op de startgrid van de eerste van twee wedstrijden van de Supercar Challenge powered by Dunlop, meer moest Spa-Francorchamps niet hebben om een mooie autosportnamiddag te beleven. De zege in de eerste manche van het Racing Festival was voor Glynn Geddie in de prachtige United Autosport McLaren MP4-12c en hiermee verstevigt de Brit uiteraard ook zijn positie in het kampioenschap. Voor de Belgen bracht deze thuisrace een dubbel gevoelen, met goede resultaten voor onder meer Jimmy Adriaenssens en het duo Vanbellingen/Sluys, maar evenzeer pech voor de kampioenschapsleider in de Divisie Supersport, Luc de Cock.
  • Prospeed Competition
Nog voor de start van de race op zaterdag verloren we al de Volvo S60 Delahaye van Pierre-Etienne Bordet, die er na een probleem met de gaskabel aan Combes hard afging. “Ik ben ongedeerd, maar de wagens is total loss, en ik weet niet of we nog terugkomen dit jaar”, aldus de sympathieke Fransman.

JR Motorsport - BMW M3 Silhouette
JR Motorsport - BMW M3 Silhouette
Vanop de pole reed Glynn Geddie in zijn McLaren MP4-12c dus naar de zege voor Roger Grouwels (Corvette C5-R) en de Ferrari 458 GT2 van Martin Lanting en Bob Herber. Het God save the Queen weerklonk ook in de Divisie GT met een succes voor de Dodge Viper van Craig Wilkens en Aaron Scott voor de BMW M3 Silhouette van Steve Vanbellingen en Ward Sluys, die zo een goede zaak doen in de strijd om de titel, vooral na het forfait van de Delahaye Volvo. “Opgelet, we zijn er nog niet, kijk maar naar deze race, waar we een tik op het wiel kregen en heel wat tijd verloren”, aldus Steve Vanbellingen. Willen Sluys en Vanbellingen de titel op eigen bodem vieren, dan moeten ze morgen – zondag – twee punten meer scoren dan de Viper.

In de divisie GTB voor de Porsche 997 GT3 van Charlie Frijns en René Wijnen, die zo een zeer goede zaak doen in het strijd om de titel met de Belgen Patrick Lamster en Marc Neyens die vandaag slechts vijfde werden. “Het wordt nog spannend”, aldus routinier Neyens. “We hebben nog tien punten voorsprong en er zijn er nog meer dan 60 te verdelen. Kampioen zijn we nog niet.”

Spork Racing Team - Seat León Supercopa
Spork Racing Team - Seat León Supercopa
Een hele mooie strijd zagen we ook in de Divisie Supersport waar het de Seat Leon Supercopa was van Ferry en Robin Monster die als eerste over de meet kwam voor hun merkgenoot Jimmy Adriaenssens en de BMW E92 van Rud Olij. “Ik ben echt blij met de tweede plek”, aldus de jonge Antwerpenaar Adriaenssens. “De wagen gaat nu echt super.”

Verder vonden we alle Belgen in de top 10… op één na: Luc de Cock. De Lotus-rijder was op weg naar een derde of vierde plek, toen op twee ronden van het einde de motor van de Britse GT nukken vertoonde. De Cock werd elfde en liep dus heel wat punten mis. Na deze race houdt hij nog tien punten over op de broers Monster, dus ook hier zijn we vertrokken voor een schitterende eindstrijd.

Uitslag Race 1
Uitslag Race 1


Tekst & Foto's: SCC PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zaterdag 28 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons