van der Horst

Racing Festival: Pole position voor Glynn Geddie op Spa - Zware crash Bordet

Glynn Geddie - United Autosports McLaren
Glynn Geddie - United Autosports McLaren
Onder een stralende zon werd vroeg in de middag op Spa-Francorchamps de kwalificatie gereden van de Super GT-, GT-, GTB-, Supersport- en Sport-divisie. Met een veld van vijftig auto’s moesten de coureurs hun snelle ronde goed uitkienen om zo min mogelijk verkeer tegen te komen. Daarbij was er ook nog een rode vlag-situatie, omdat Pierre-Etienne Bordet halverwege de sessie met zijn Volvo hard in de bandenstapels belandde. De pole position overall ging uiteindelijk naar Glynn Geddie, die alles op alles lijkt te zetten om zijn leiding in het kampioenschap te behouden.

Glynn Geddie wil zelfs zo graag kampioen worden dat de kans groot is dat hij de laatste races dit seizoen zonder zijn normaal gesproken langzamere vader Jim rijdt. Cadeau krijgt de Schot het echter niet, want de McLaren-coureur pakte de pole position maar met een fractie verschil. Achter Geddie zaten Jan Versluis en het duo Lanting Herder goed in de buurt en kijkend naar hun rondetijden had een pole position voor één van beide coureurs zelfs mogelijk geweest. Ook Zumrbink was snel, maar zat tijdens de rode vlag situatie in zijn snelle ronde en kwam de andere ronden niet goed uit met verkeer. Zumbrink kwalificeerde zich hierdoor op de vijfde positie, achter Peter Hoevenaars maar voor Roger Grouwels.

Pierre Etienne Bordet - Volvo S60 Silhouette
Pierre Etienne Bordet - Volvo S60 Silhouette
De kwalificatie van de GT-divisies verliep niet vlekkeloos. Pierre Etienne Bordet kwam namelijk in de sessie in Les Combes hard in aanraking met de bandenstapels. Bij de Volvo was waarschijnlijk evenals tijdens het raceweekend op Zandvoort het gas blijven hangen. Bordet kon zelf uitstappen maar zijn Volvo S60 Silhouette liep bij de crash enorm veel schade op. Het lijkt er dan ook op dat Bordet niet meer in actie komt, waardoor het kampioenschap in deze divisie op voorhand weleens in het voordeel van Steve Vanbellingen en Ward Sluys beslist kan zijn.

Wilkins/Scott - GT3 Racing Viper
Wilkins/Scott - GT3 Racing Viper
De pole position in de GT-divisie ging naar Craig Wilkins en Aaron Scott, Nicky Pastorelli kwalificeerde zich op de derde plaats. Steve Vanbellingen en Ward Sluys kwalificeerden zich op positie vier, voor Jan van der Kooi. 




Frijns/Wijnen - Lammertink Racing Porsche 997 GT3
Frijns/Wijnen - Lammertink Racing Porsche 997 GT3
In de GTB-divisie was er in de kwalificatie een felle strijd gaande tussen de verschillende Porsches in de klasse. De pole position ging uiteindelijk naar Charlie Frijns en René Wijnen, voor het duo Lamster/Neyens. De strijd om het kampioenschap gaat hier dus onverminderd voort. Marcel van Berlo kwalificeerde zich in deze klasse op de derde plaats, voor Jack van der Ende.



Ook in de Supersport-divisie is het uitermate spannend. De pole position in deze divisie ging verrassenderwijs naar Martin Webb, die samen met zijn zoons (zij kwalificeerden zich  op de derde plaats) weer present zijn dit weekend. Luc de Cock zat bij de kwalificatie in de sandwich tussen de Webb BMW’s en kwalificeerde zich dus op de derde plaats. Achter de top drie kwalificeerden Bas Schouten, Jimmy Adriaenssens, de gebroeders Monster en Ruud Olij zich op de posities vier tot en met zeven. Koen Bogaerts en Pieter van Soelen, die nieuwe dempers hadden gemonteerd maar nog worstelden met de afstelling hiervan, kwamen niet verder dan de negende plaats.

de Borst/de Klejin - Febo Racing Renault Clio RS
de Borst/de Klejin - Febo Racing Renault Clio RS
In de Sport-divisie was het tot slot Aart Bosman die weer eens de snelste in zijn divisie was. Ditmaal was de voorsprong van Bosman op achtervolger Van den Munckhof drie seconden. Achter Bosman en Van den Munckhof starten Wesley en Maurits Caransa straks op positie drie, voor het duo De Borst/De Kleijn, Rob Nieman en Frank Bédorf.



Uitslag kwalificaties
Uitslag kwalificaties












Tekst & Foto's: SCC press




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zaterdag 28 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons