van der Horst

Racing Festival: Supercar Challenge onderdeel van bijzonder evenement op de Nurburgring (+ Video)

Curbstone Ferrari 458 GT3 - Supercar Challenge
Curbstone Ferrari 458 GT3 - Supercar Challenge
Enkele weken geleden ging tijdens de Paasraces het nieuwe seizoen van de Supercar Challenge powered by Pirelli van start. Op Circuit Park Zandvoort kwamen meteen alle divisies van de klasse in actie, variërend van de dikke GT-bolides in de GT-divisies tot de toerwagens in de Sport-divisies en de lichtgewicht prototypes in de Superlights. In het weekend van 25 mei staat voor al deze divisies het tweede evenement op het programma en dat evenement wordt meteen een hele speciale. De Supercar Challenge maakt dan namelijk op de Nürburgring onderdeel uit van Acceleration 2014, een spectaculair evenement met naast races overdag op vrijdag en zaterdag ook een avondvullend programma in de vorm van een groots muziekspektakel. Bekende namen die op gaan treden zijn onder andere David Hasselhoff, de Vengaboys, Otto Knows en de Bingo Players.
Acceleration FA1
Acceleration FA1
De afgelopen weken werd in Portugal en Spanje een nieuw concept gelanceerd: Acceleration 2014. Tijdens Acceleration staat overdag alles in het teken van autoraces met schitterende raceklassen zoals de FA1, de MW V6 Pickup Series en Legends. In de FA1 komen 550 pk sterke formulewagens aan de start die de racefans misschien nog wel kennen uit de oude A1GP. Deze wagens zijn niet alleen razendsnel maar produceren ook een schitterend geluid. Ook de andere twee raceklassen zijn spectaculair, met brute pickups in de MW V6 Pickup Series en wendbare maar tricky auto’s bij de Legends.

Naast de raceklassen van Acceleration 2014 komen ook alle divisies van de Supercar Challenge powered by Pirelli in actie. In de GT-divisies verschijnen de snelste auto’s aan de start zoals Ferrari’s, Porsches en Vipers en in de Sport-divisies verschijnen bolides aan de start zoals BMW’s, Seat Leon SuperCopa’s en Lotussen. In de Superlights-divisie verschijnen lichtgewicht sportwagens aan de start zoals de Radical SR3 en de Praga R1.

Acceleration 2014
Acceleration 2014
Maar dat is nog niet alles. Na de vrije trainingen en kwalificaties van de autoraces is het op vrijdagavond tijd voor Celebrate the 80’s & 90’s with The Hoff onder leiding van niemand minder dan David Hasselhoff. De tv-acteur, bekend van onder andere Baywatch en Knight Rider, neemt een keur aan artiesten mee naar de Nürburgring om oude tijden te laten herleven. Enkele acts die op gaan treden zijn de Vengaboys, 2 Unlimited, DJ Sash! en Samantha Fox. Ook op zaterdagavond is er een groots dancefeest, met dan optredens van onder andere de Bingo Players, Otto Knows en Alice DeeJay.

Acceleration 2014
Acceleration 2014
Kortom, er is een hoop te beleven op de Nürburgring tijdens Acceleration 2014! Kaarten voor het evenement zijn al te koop vanaf 10,- euro, kinderen onder de twaalf jaar hebben bovendien gratis toegang. Noteer het weekend van 23-24-25 mei dus in je agenda en kom kijken. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.acceleration-deutschland.de en op www.acceleration14.com.


Video Acceleration 2014 @ Navarra SpanjeSupercar Challenge pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 8 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons