van der Horst

Racing Festival: Voorbeschouwing Nissan Belux

Er staan dit weekend tijdens het Racing Festival te Francorchamps heel wat wedstrijden op het programma. De Supercar Challenge is daar zeker één van de hoogtepunten van. Philippe Stéveny en zijn Franse teammaat Stéphane Bailly maken in het kader van dit hoogstaande kampioenschap hun debuut met een Nissan GT-R GT3, een bolide die ze pas tijdens de vrije trainingen zullen leren kennen.
Philippe Stéveny hoeft niet meer te worden voorgesteld. Niet alleen leidt hij twee Nissan-concessies, hij is ook een te duchten autoracer die al twee Belgische titels op zijn palmares staan heeft, allebei behaald in het circuitkampioenschap BRCC.

Dit weekend knoopt Philippe opnieuw aan met het circuitracen, op een omloop die hij een warm hart toedraagt: Francorchamps.

“Ik speel al heel lang met het idee om met een Nissan GT-R GT3 te racen”, legt hij uit. “Toen ik de gelegenheid kreeg om met een bolide van het JRM Team te rijden, in het kader van de Supercar Challenge wedstrijden tijdens het Racing Festival, heb ik die kans dan ook met beide handen gegrepen.”

Gezien zijn grote ervaring op het Ardense circuit komt Philippe Stéveny vol vertrouwen aan de start.
“Als ik aan de start van een wedstrijd kom, dan is dat om vooraan te rijden. De Nissan GT-R GT3 heeft trouwens al meer dan eens bewezen een heel competitieve bolide te zijn. Het niveau van de Supercar Challenge is daarentegen wel een groot vraagteken. Er staan 72 wagens aan de start, waarvan een vijftiental GT3’s. Het zou er dus wel eens spannend kunnen aan toe gaan. Wij willen in de eerste plaats weten waar we ons kunnen situeren. Als dat meevalt, zou er wel eens een uitgebreider programma kunnen volgen.”

Deze vrijdag, tijdens de eerste vrije trainingen, maken Philippe en zijn teammaat voor het eerst kennis met hun Nissan.

“Ik maak me geen zorgen om de weersvoorspellingen”, vervolgt de man die aan het hoofd van de Groupe Stéveny staat. “Voor de toeschouwers en onze partners die ons in dit avontuur steunen zou een aangenaam herfstzonnetje ideaal zijn, maar eventuele regen baart me geen zorgen.”
Na de kwalificaties op zaterdag (van 12u25 tot 12u55) staat de eerste wedstrijd (60 min. + 1 ronde) geprogrammeerd om 16u45. Zondag wordt hetzelfde format toegepast voor de tweede race (om 15u) die het Racing Festival zal afsluiten. Herinneren we er nog even aan dat de toegang gratis is, het volstaat de uitnodigingen op de officiële website www.racspa.be te printen.

Nissan Belux press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op vrijdag 3 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons