van der Horst

Racing Festival: Belgen sterk in BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Sam Dejonghe - BMW Belux
Sam Dejonghe - BMW Belux
Tegen Maxime Oosten (Bas Koeten Racing) viel er niets te beginnen op het circuit van Spa-Francorchamps. De nederlander won beide races van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Onze landgenoten presteerden niettemin sterk, Fred Caprasse (JJ Motorsport) pakte de derde plaats in de eerste race terwijl Sam Dejonghe (BMW Belux) tweede werd in de race op zondag. De Xwift Racing Events BMW stond tweemaal op het podium.
Fred Caprasse - JJ Motorsport
Fred Caprasse - JJ Motorsport
Fred Caprasse en Sam Dejonghe startten de eerste race van op de tweede startlijn na Willem Meijer en Maxim Oosten. Niettegenstaande de natte piste verliep het begin van de race vrij rustig maar Dejonghe verloor een plaats aan Rappange. Meyer en Oosten gingen daarna in duel voor de koppositie waarbij Meyer nipt de bovenhand wist te nemen. Maar de pitstops gooiden het klassement overhoop. Oosten leidde voor Veels, Van Riet (die Meijer afloste) en Caprasse. Dejonghe was teruggevallen naar de zesde positie. Maar Veels kreeg een penalty voor het aantikken van Dejonghe en viel ver terug naar de vierde positie. De posities vooraan bleven ongewijzigd en Oosten haalde het voor Meijer/Van Riet en Caprasse. Dejonghe kwam als zevende over de lijn achter  Giovanni Scamardi (JJ Motorsport).

Maxime Oosten - Bas Koeten Racing
Maxime Oosten - Bas Koeten Racing
Bij de tweede race kreeg Oosten Sam Dejonghe naast zich op de eerste startlijn. Oosten was het best weg gevolgd door Dejonghe en een van op de zesde plaats vertrokken Caprasse. Caprasse was niet te houden en ging ook Dejonghe voorbij. Na de pitstops had Oosten nog steeds de koppositie in handen met 8 seconden voor op Caprasse die gevolgd werd door Dejonghe en Meijer. Die laatste wist Dejonghe te passeren en zette een aanval op Caprasse in maar beide wagens raakten elkaar. Daarvan profiteerde Dejonghe om terug op te rukken naar plaats twee. De race werd dan vroegtijdig afgevlagd met code rood na een aanrijding tussen twee wagens. Het finale klassement gaf Oosten, voor Dejonghe, Meijer/Van Riet, Caprasse, Post en Scamardi. Oosten die negen van de tien wedstrijden won is al zeker van de titel.

Foto's: BMW M2 CS Racing Cup Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op zondag 16 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons