van der Horst

Racing Festival: Nieuwe Nova proto en Racing Experience Norma LMP3 pakken de zeges

Deldiche Racing - Nova NP02
Deldiche Racing - Nova NP02
Twee races voor de Prototype Challenge werden er gereden dit weekend op het circuit van spa-Francorchamps in het kader van Het racing Festival. Zaterdag op een natte piste ging de zege naar de nieuwe Nova NP02 van Thomas Piessens en Alex Cascatau nadat de Deldiche Racing Norma M20FC van Sam Dejonghe en Luc de Cock pech kende. In de tweede race was het de beurt aan de Nova NP02 om door pech getroffen te worden waardoor de zege ging naar de Racing Experience Norma LMP3 van Lea Mauer en Gary Hauser.
Podium race 1 Racing Festival
Podium race 1 Racing Festival
Sam Dejonghe vatte de eerste race aan van op de pole in zijn Norma M20FC van Deldiche Racing maar al in de eerste bocht ging Alex Cascatau in de Nova NP02 hem voorbij. Wat later moest Dejonghe ook Gary Hauser voor laten. Ver geraakte Dejonghe niet want zijn Norma viel stil in de Busstop Chicane, maar de wagen wist nog de pits te bereiken. Vooraan wijzigde er niets tot aan de verplichte pitstops niettegenstaande een FCY situatie na 20 minuten wedstrijd. Na de pitstops had  Lea Mauer, die Hauser afloste, de leiding overgenomen maar niet voor lang echter. Na een nieuwe FCY ging Thomas Piessens in de Nova NP02 vrij makkelijk voorbij de LMP3 bolide. Een derde FCY periode veranderde niets meer aan het klassement en Piessens/Cascatau wonnen voor Hauser/Mauer. Max Aschoff werd met de Ginetta LMP3 derde. Alain en Jordan Meijer (Pegasus Racing Funyo) kwamen als vierde over de finishlijn. Martin Lucas was de beste in de Radical division.

Racing Experience - Norma LMP3
Racing Experience - Norma LMP3
Ook bij de tweede race ging Dejonghe van start van op de pole maar nu wist hij de leiding te behouden nadat de lichten op groen gingen. Alex Cascatau die van op de eerste lijn van start ging in de Nova NP02 misremde zich in La source en viel terug naar de tweeëntwintigste plaats. Al na de eerste ronde kwam de safety car  naar buiten nadat een Funyo van de baan ging. Na de herstart reed Dejonghe weg van de twee LMP3’s die de rest van het veld aanvoerden. Oliver Bertels reed een sterke race in de T2 Racing Norma M20FC en verwees Mauer naar de vierde plaats. Net voor de pitwindow open ging viel de Nova NP02 stil vlak voor de pitingang en moest de safety car alweer de baan op nadat een Funyo van de baan ging.

T2 Racing - Norma M20FC
T2 Racing - Norma M20FC
Na de pitstops reed Hauser op kop achter de safety car voor Aschoff, Luc De Cock (Deldiche Racing) en Ivan Ruggiero (T2 Racing). Het einde van de race werd gekenmerkt door het gevecht tussen de twee Norma’s M20FC, een duel dat in het voordeel van Ruggiero werd beslist. Max Aschoff moest alsnog met zijn Ginetta de strijd staken waardoor Hauser/Mauer de race wonnen voor de T2 Racing Norma en de Deldiche Racing Norma. Vierde was de beste Funyo rijder, Jean Christophe Robin terwijl Martin Lucas opnieuw primus was in de Radical division.

Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 16 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons