van der Horst

Racing Festival: Opnieuw zege voor JR Motorsport in de Supercar Challenge

JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
Net als zaterdag werd de race voor de Supercar Challenge op zondag gewonnen door een BMW M4 Silhouette van JR Motorsport. Ditmaal was de zege echter voor Michael Verhagen en Willem Meijer. De Race Art Porsche’s van Roger en Edward Grouwels vervolledigden het podium. De algemene zege ging logischer wijze naar een bolide uit de GT & Prototype Challenge, Julien Schell (Pegasus Racing Ginetta) bleef ditmaal uit de problemen en haalde het voor merkgenoot Max Aschoff.
Julien Schell - Pegasus Racing Ginetta G57
Julien Schell - Pegasus Racing Ginetta G57
De vijf eerste plaatsen in het algemeen klassement werden bezet door wagens uit de GT & Prototype Challenge. Na de Ginetta’s van Schell en Aschoff ging ook de laatste podiumplaats naar een Ginetta,  het exemplaar van Prime Racing van Jean-Pierre Lequeux en Jean-Marc Ueberecken. Neil Primrose (Tim Gray Motorsport Norma) werd vierde en won voor de tweede maal de CN klasse. Oliver Freymuth loodste zijn Lamborghini Super Trofeo naar de vijfde plaats en zegevierde in de Super GT klasse.

Roger Grouwels - Race Art porsche 991 GT3 Cup
Roger Grouwels - Race Art porsche 991 GT3 Cup
De JR Motorsport BMW M4 Silhouette van Michael Verhagen en Willem Meijer kwam als zesde over de streep maar werden wel autoritair winnaar in de Supercar Challenge. Roger en Edward Grouwels zetten na de start de achtervolging in op de BMW en behielden hun posities tot aan de meet. Cenk Ceyisakar en Jeffrey Van Hooydonk eindigden met hun Go Motorsports by DVB Porsche 991 GT3 Cup net naast het podium. Martin Lanting (JR Motorsport BMW M3 GTMR) en John De Wilde (Speedlover Porsche 991 GT3 Cup) pakten respectievelijk de plaatsen vier en vijf. Opnieuw was er pech voor de gebroeders Wauters, zij moesten hun Porsche al na 10 ronden in de pits parkeren

Why Not Pitstop Racing Events - Peugeot 308 Cup
Why Not Pitstop Racing Events - Peugeot 308 Cup
René Steenmetz (Ferry Monster Autosport SEAT León Cupra TCR) won de Supersport 1 Division voor Jonas De Kimpe/Priscilla Speelman (DK-Racing powered by FMA VW Golf TCR) en Van de Maat/Schreurs (BS Racing Team BMW E46 GTR). Landgenoot Nicolas Delencre (Why Not Pitstop Racing Events Peugeot 308 Cup) ging met de zege lopen in de Supersport 2 Division en ook in de Sport Division was de zege voor twee landgenoten, Chris Voet en Bart van den Broeck (Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup).

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 30 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons