Racing Festival: Tweemaal Bart Arendsen in de Supercar Challenge

Bart Arendsen - Koopman Racing BMW M6 GT3
Bart Arendsen (Koopman Racing BMW M6 GT3) heeft op het circuit van Spa-Francorchamps beide races voor de Supercar Challenge gewonnen. Daarmee is Arendsen op twee races voor het einde al zeker van de titel.
Natte start bij race 1 van de Supercar Challenge
Bart Arendsen vertrok vooraan in de eerste race, reed een foutloze race en kwam onbedreigd als eerste over de finishlijn.  Mex Jansen (Koopman Racing BMW M6 GT3) hield gans de race de tweede plaats vast. Voor de laatste podiumplaats werd er wel hevig gevochten en die ging uiteindelijk nog naar Bas Schouten (JR Motorsport BMW M6 GT3) die nochtans achteraan was gestart. Jean-Pierre Verhoeven werd met de Speedlover Porsche mooi vijfde voor de DOMEC Racing Radical RXC van Brooks. Dennis de Borst/Stan van Oord (Febo Racing Team Hyundai i30N TCR) wonnen de Supersport 1 divisie waar Nagy Kabaz in de Domec Racing RXC Spyder derde werd. Laurens de Wit (Technova College Racing Cupra TCR) was primus in de Supersport 2 divisie, Tony Verhulst (Honda Civic) pakte de derde plaats en Tom de Borle (Xwift racing Ligier JS2) werd zesde. Mark Jobst (Zilhouette) was de beste in de sport divisie.

Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Bart Arendsen en Mex Jansen waren na de start ook één en twee in de tweede race, maar na de pitstops kwam Jansen aan de leiding. Lang kon de jonge rijder niet profiteren van zijn koppositie want hij moest ze opnieuw afgeven aan Arendsen en even later moest hij zelfs de pits opzoeken en viel terug naar de vierde positie. Roger Grouwels (Race Art Bentley Continental GT3) nam de tweede plaats gevolgd door Max Tubben (Zilnouette GTR). Na een crash tussen twee wagens werd de race vijf minuten voor tijd afgevlagd. De Borst/Van Oord waren opnieuw de besten in de Supersport 1 divisie, terwijl de Wit opnieuw won in de Supersport 2 divisie. In die laatste divisie werd de Borle tweede en Verhulst vierde. De zege in de Sport divisie ging nog eens naar onze landgenoten  Chris Voet/BartVan den Broeck (Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup).

Foto's: Supercar Challenge

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 16 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.