van der Horst

Radical lanceert supersnelle versie van de SR10, de SR10 XXR

Radical SR10 XXR
Radical SR10 XXR
Steeds sneller dat lijkt tegenwoordig wel het motto bij Radical Motorsport, nog maar een maand na de voorstelling van de SR3 XXR, komt de Britse constructeur met alweer een nieuw model, de SR10 XXR. Deze SR10 XXR is een upgrade van de SR10, de tot hiertoe best verkopende model van Radical, wat betekent dat de wagen nog sneller is geworden.
Radical SR10 XXR
Radical SR10 XXR
De XXR versie onderscheid zich van de basisversie van de SR10 door een meer uitgewerkte aerodynamica en het toepassen van lichtere onderdelen zoals een splitter en een diffuser uit koolstofvezel alsook lichtmetalen velgen. Uiterlijk het meest opvallend is wel misschien de toevoeging van de haaievin op de motorkap zoals die ook is terug te vinden op de LMP bolides en die de zijwaartse stabiliteit moet verbeteren bij hoge snelheid. Ook het koelingssysteem werd onder handen genomen en verbeterd.
Radical SR10 XXR
Radical SR10 XXR

De motor is nog steeds de 2,3-liter turbo die 425 pk levert. Het gewicht van de wagen is slechts 725 kilogram. De eigenaars van een SR10 kunnen hun huidige wagen upgraden naar de XXR standaard met het aankopen van een upgrade pakket. Later op het jaar gaat de wagen in productie.  

Foto's: Radical Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op donderdag 2 februari 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons