van der Horst

Raffaele Marciello aan de start tijdens Rome ePrix?

Raffaele Marciello
Raffaele Marciello
Dit weekend verraste GEOX Dragon vriend en vijand met de aankondiging dat Raffaele Marciello zou deelnemen aan de testdag die doorging op zondag. De Italiaan mocht al eens proeven tijdens de vorige testdag in Marrakesh bij HWA Racelab en vervoegde dit weekend het Amerikaanse team. Waarom de huidige Blancpain GT-kampioen mocht testen werd noch de pers noch de piloten duidelijk gemaakt. Toch zou er volgens e-racing365 een goede reden achter zitten en wel met het oog op de Rome ePrix.
Felipe Nasr
Felipe Nasr
Volgens onze Amerikaanse collega's zou Marciello aan de start verschijnen van de Rome ePrix die doorgaat op 13 april, en daar de plaats innemen van debutant Felipe Nasr. Nasr moet namelijk  dat zelfde weekend aan de slag in Long Beach tijdens een manche voor het WeatherTech SportsCar Championship. Hierdoor bestaat de kans dat GEOX Dragon beroep zal doen op Marciello als invaller, al is hier nog altijd twijfel rond. In het zelfde weekend wordt ook de openingsmanche van de Blancpain Endurance Cup afgewerkt in Monza, waar de Italiaan naar alle waarschijnlijkheid aan de start zal komen voor Mercedes, al is nog niets bevestigd over zijn programma.

Felipe Nasr - GEOX Dragon
Felipe Nasr - GEOX Dragon
Toch is het plan niet helemaal onrealistisch. Aangezien de kwalificaties en de race in Monza doorgaan op zondag en alles van de ePrix op zaterdag afgewerkt wordt, kan hij eventueel beide manches combineren. Al moet hij hiervoor ter goedkeuring eerst langs Mercedes en de FIA langs gaan.. Dat de huidige Blancpain GT-kampioen plots veel interesse vertoont voor de Formule E heeft zo zijn reden;  Marciello is namelijk op zoek naar een zitje voor seizoen zes. En zo het van de Italiaan afhangt, zou hij  graag  het team van Jay Penske vervoegen.

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 18 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons