van der Horst

Räikkönen onderhandelde pas na Monza met Sauber

Kimi Räikkönen - Ferrari
Kimi Räikkönen - Ferrari
Tijdens de persconferentie voor de Grote Prijs van Singapore eerder vandaag, gaf Kimi Räikkönen te kennen dat hij pas begon aan de onderhandelingen met Sauber na de race in Italië. In Monza werd de Fin namelijk op de hoogte gebracht dat er voor hem geen plaats meer bij Ferrari is volgend seizoen. “Ik kende en ken nog altijd mensen uit het verleden, en zo is het begonnen”, aldus de 20-voudige GP-winnaar over zijn connectie met het team waar het voor hem in 2001 allemaal begon. “Ik denk niet dat het altijd al het plan was om terug te keren. Maar je weet natuurlijk nooit wat er kan gebeuren. Ik zou niet willen zeggen dat ik al lange tijd dit plan had om terug te gaan.”
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen
Eerder werd er al gespeculeerd – met name door compatriot Mika Salo - dat Räikkönen aandelen zou hebben gekocht, of zal kopen bij Sauber, met het oog om het team op een dag te runnen. Hier werd niet letterlijk iets over gevraagd maar wel wat de motivatie was om naar het Zwitserse team uit Hinwil te trekken. De Ferrarist zei niet te weten wat de journalisten nog meer van hem wilden weten.  “Ik wilde dit gewoon”, zei de Fin als reactie waarom hij voor Sauber koos. “Ik heb mijn redenen, en dat is voldoende voor mij. Het interesseert mij echter geen moer wat anderen denken. Zolang ik gelukkig ben met mij eigen keuzes. Dat is het voornaamste voor mij.”

Kimi Räikkönen - Ferrari
Kimi Räikkönen - Ferrari
Toen de wereldkampioen van 2007 de vraag kreeg of hij nog altijd gepassioneerd is over het racen, grapte hij sarcastisch: ”Neen. Ik doe dit alleen om spelletjes met jullie te spelen. Beslissen om een contract van twee jaar te ondertekenen en ongelukkig zijn.” Tevens vroeg men ook of hij competitief zal zijn met Sauber, en gaf te kennen het niet te weten. “Uiteraard is dat het doel. Of het realistisch is, weet niemand. Maar je kan enkel je pijlen richten op de best mogelijke posities en dan zien wat er zal gebeuren. Er is heel wat verschil tussen al de wagens. Als je alle teams bekijkt zijn er niet veel wagens dit jaar die op hetzelfde niveau zitten. Zo is het altijd al geweest. We zullen wel zien wat er in de toekomst zal gebeuren.”

Michael Schumacher tijdens de Chinese GP 2004
Michael Schumacher tijdens de Chinese GP 2004
Met nog twee seizoenen te gaan in de F1, kan Iceman het record van meeste GP’s verbreken. Rubens Barrichello kwam maar liefst 322 keer aan de start van een F1-race, en Kimi momenteel 284 keer. Ook het record aantal races in de punten eindigen komt in zicht. Recordkampioen Michael Schumacher deed dit 221 maal, en Kimi volgt op 23 minder. Maar de laatste Ferrari-wereldkampioen veegde het idee dat hij in de F1 blijft om records te verbeteren van de baan. “Ik ben niet geïnteresseerd in nummers noch records”, zei hij. “Enkel hetgeen wat voor mij belangrijk is, dat is alles. We zullen zien wat de toekomst brengt en hopelijk blijf ik gezond.“ Op de vraag of hij zijn F1-carrière bij Sauber zal afsluiten zei hij: “Die kans is natuurlijk reëel."

Foto’s: Racing International Photography & Georges De Coster

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 13 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Singapore.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons