van der Horst

Ralfs Sirmacis verrast in Acropolis

Ralfs Sirmacis
Ralfs Sirmacis
De Let Ralfs Sirmacis is in een Skoda Fabia R5 de verrassende winnaar geworden van de Acropolis Rally, de vierde manche van het Europese Rallykampioenschap. Topfavorieten Alexey Lukyanuk en Kajetan Kajetanowicz, beide in een Fiesta R5, moeten met lege handen naar huis.
  • Circuit Zolder
Ralfs Sirmacis, de vice-kampioen bij de ERC-Junioren vorig jaar, greep van bij de start de leiding en stond die enkel nog kort af op zaterdagavond, een autoritaire overwinning van de 21-jarige Est die zijn debuut maakte in de Skoda.

Kajetan Kajetanowicze schakelde zichzelf uit door een koprol in de openingsproef. Hij klokte wel nog een resem besttijden maar moest vrede nemen met een elfde stek. Alexey Lukyanuk bleef zondag nog lang in het spoor van de leider tot hij de ophanging brak.

Skoda scoorde een perfecte vier op vier met de winst Sirmacis, de tweede plaats van de Griek Lamos Athanassoulos, een derde stek voor Tsjech Jaromir Tarabus en een vierde eindnotering voor de Est Raul Jeets.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zondag 8 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Acropolis Rally.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons