van der Horst

Rally de Portugal Historico: Deflandre/Lambert autoritair leider

Dirk Van Rompuy - Jens Vanoverschelde
Dirk Van Rompuy - Jens Vanoverschelde
Met vijf Belgische equipes binnen de top 6 wanen we ons in een regularity ergens in de lage landen. Maar we zitten wel degelijk in de Rally de Portugal Historico en op een zeer hoog niveau met een gemiddelde van 60 km/uur op onbekende paden en in de bergen.
Op het Portugese duo João Vieira Borges/João Serôdio na, dat met een Porsche op de tweede plaats staat, is het vooraan quasi allemaal België dat de klok slaat. De plaatselijke specialisten, inclusief de Franse rijders worden om de oren gereden door onze landgenoten.

De Porsche van Yves Deflandre/Joseph Lambert leidt met een riante voorsprong van 52 seconden op de voormelde Portugese Porsche. Deze is in strijd voor de tweede plaats met een Belgische kwartet met de Porsche van Stéphane Blaise/Marc Sevrin, de Opel Ascona 400 van ex winnaar Michel Decremer/Yannick Albert, de Opel Ascona van Dirk Van Rompuy/Jens Vanoverschelde en de Toyota Celica van Dominique Holvoet/Bjorn Vanoverschelde. Dit vijftal zit heel dicht bij elkaar waardoor de strijd voor de tweede plaats bijzonder spannend is.
Van Rompuy, die de eerste dag aan de leiding reed, werd geplaagd door problemen aan de versnellingsbak en verhuisde hierdoor naar de vijfde plaats. Hij is wel leider in zijn Klasse voor Holvoet.

Foto: VR Racing/Vanoverschelde



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op donderdag 5 oktober 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons