van der Horst

Rally de Portugal Historico: Deflandre/Lambert richting zege

Yves Deflandre - Joseph Lambert  -  Porsche 911
Yves Deflandre - Joseph Lambert - Porsche 911
De derde wedstrijddag is achter de rug en de Belgen zijn nog steeds heer en meester in Portugal. Maar we kenden wel wat verschuivingen binnen de top 5. Ex winnaar Michel Cremer en Stéphane Blaise moesten de handdoek in de ring gooien terwijl Yves Deflandre/Joseph Lambert met een ruime voorsprong hun Porsche richting de eerste zege sturen.
  • St. Paul
Dirk Van Rompuy - Jens Vanoverschelde  -  Opel Ascona
Dirk Van Rompuy - Jens Vanoverschelde - Opel Ascona
Uiteraard is er nog een dag te gaan en voor de rest van het podium ligt de strijd nog open tussen de Portugese tandem João Vieira Borges/João Serôdio in een Porsche, Dominique Holvoet in de Toyota Celica en Dirk Van Rompuy in de VR Racing Opel Ascona. Dominique en Dirk zijn ook in een gevecht verwikkeld voor de zege in Klasse 5. Deze twee worden gemend door de broers Bjorn en Jens Vanoverschelde en dat maakt de strijd voor het podium ook nog een beetje specialer.

Dominique Holvoet - Bjorn Vanoverschelde  -  Toyota Celica
Dominique Holvoet - Bjorn Vanoverschelde - Toyota Celica
Met Johnny Delhez/Yves Noleanders (Ford Escort),  Philippe Fuchey (FR)/Christophe Hayez(B) (Porsche) en Jacques Evrard/Christian Bernard (Porsche) zien we nog steeds zes Belgische ploegen binnen de top 10 na het wegvallen van kleppers als Cremer en Blaise.



Foto's: Filip Dupont



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op donderdag 5 oktober 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons