van der Horst

Rally de Portugal Historico: Van Rompuy en Vanoverschelde sluiten dag één af op een tweede plaats

Team Autosport.be
Team Autosport.be
108 wagens waarvan 16 Belgische ploegen stonden op dinsdag aan de start van de Rally de Portugal Historico, een regularity met een gemiddelde van maar liefst 60 km/uur. Tijdens deze 12de editie is de concurrentie bijzonder zwaar en hopelijk wordt het derde keer goede keer voor VR Racing dat inschreef met Dirk Van Rompuy en Jens Vanoverschelde in een Opel Ascona. Vijf ploegen zijn ingeschreven onder de vlag van www.autosport.be waarvan er drie punten pakken voor het eindklassement der ploegen. Uiteraard is de eerste plaats het belangrijkste en daarin zijn de Belgen ook steeds vooraan te vinden.
Dirk Van Rompuy en Jens Vanoverschelde hebben reeds tweemaal naast de zege gepakt. Ze stonden telkens aan de leiding, maar tijdens de eerste deelname reden ze een hond aan op een stuk autostrade en moesten de handdoek gooien met een lekke radiator. De tweede maal stonden ze ook aan de leiding toen ze technische tegenslag kregen met een lekke benzinetank. Samen met nog een peloton andere rijders waaronder enkele sterke Belgische, Franse zonder uiteraard de Portugese thuisrijders niet te vergeten.

Na vier KP's waaronder het circuit van Estoril Staat het duo Dirk Van Rompuy / Jens Vanoverschelde met de Opel Ascona op een schitterende tweede plaats na het Portugese duo  Paulo Marques / João Martins in een BMW. De rest van de voorlopige top 5 wordt ingenomen door Porsches met de exemplaren van onze landgenoten Yves Deflandre / Joseph Lambert, Stéphane Blaise / Marc Sevrin en de Portugezen Domingos Santos / Filipe Menezes. Met Dominique Holvoet / Bjorn Vanoverschelde (6de), Raymond Horgnies / Patrick Lienne (7de) en Johnny Delhez / Yves Noleanders (8ste) hebben we nog drie Belgische teams binnen de top 10. De Belgen zijn dus goed gestart en worden aanzien als een van de specialisten van regularity.

Foto: Photo Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op woensdag 4 oktober 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons